HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya basınında Suriye operasyonu

24 Ağustos sabaha karşı TSK'nın Müşterek Özel Kuvvetleri ve Koalisyon Güçleri'yle birlikte Suriye'nin Cerablus kentinden IŞİD'i temizlemeye yönelik operasyonu dünya basınına flaş haber olarak yansıdı.

Business Insider'da yayınlanan habere göre Türkiye'nin Cerablus'u IŞİD'den temizleme operasyonunun amacı Koalisyon Güçleri'ne de destek veren YPG'nin bölgeye girmesini engellemek.

Reuters'ten Patrick Markey ismini vermediği, Türkiye'nin desteklediği Suriyeli isyancı gruplardan bir kaynağın şehirde 1.500 kadar IŞİD'li olduğu ve çatışmaya girmek için işret beklediklerini bildirdiğini aktarıyor.

YPG geçtiğimiz günlerde Koalisyon Güçleri'yle birlikte Cerablus'un güneyindeki Menbiç şehrine girmişti.

Rusya merkezli RT ise Suriye operasyonunu “Türkiye, Ankara destekli isyancularla Suriye kentini geri almak için operasyon başlattı” başlığıyla verdi. RT ismini vermediği Türk bir askeri yetkilinin şu sözlerine yer veriyor:

“Operasyonun amacı Suriye ile sınırlarımızı korumak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü günvece altına alarak ABD destekli Koalisyon Güçleri'nin IŞİD'e karşı mücadelesine destek vermek.”

İngiliz BBC, operasyonu “Türkiye anti-IŞİD seferine çıktı” başlığıyla duyurdu. ABD ve Koalisyon Güçleri'nin hava desteğiyle TSK'nın Suriye'ye girdiğini duyuran haber sitesi Suriye devlet güçlerinin operasyona dahil olmadığını bildiriyor.

Express.co.uk 63 noktanın bombalandığını aktarırken RT'de yer alan Türk askeri yetkilinin ifadelerine de yer verdi.

[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1430767/640xauto.jpg)](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bu-donemde-dogru-yatirima-karar-vermek-zor-mu/115518/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler