HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya beşik gibi sallanıyor! Art arda deprem haberleri geliyor

Art arda deprem haberleri geliyor... Meksika ve Japonya'nın ardından, Pasifik Okyanusu'nda bir ada ülkesi olan Vanuatu'da da 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Meksikalı yetkililer, 7.1 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 230'a çıktığını açıkladı. Başkent Meksiko'da çöken ve en az 21 çocuğun hayatını kaybettiği Enrique Rébsamen İlkokulu'nda ise, kurtarma çalışmaları tükenen umutlara rağmen sürüyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün, Japonya'nın güneydoğusunda Kamaişi kentinin 283 kilometre açığı olduğunu duyurdu.
Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Avustralya'nın doğusunda bir ada ülkesi olan Vanuatu'da da 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Vanuatu Adaları, Pasifik Okyanusu'nda 'Ateş Çemberi (Ring of Fire)' adı verilen deprem kuşağı üzerinde bulunuyor.

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide, 18 bin kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.

Meksika, 8 Eylül'de meydana gelen 8.1 şiddetindeki depremin ardından, 19 Eylül 1985'te meydana gelen 8.1 şiddetindeki depremin yıldönümünde 7,1 şiddetindeki depremle sarsılmıştı.

MEKSİKA'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Meksika'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde en az 230 kişi hayatını kaybederken, başkent Meksiko'da yıkılan bir okulun enkazındaki kurtarma çalışmaları sürüyor.

​ **21 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI** Başkent Meksiko'nun güneyindeki Coapa ilçesinde bulunan Enrique Rébsamen İlkokulu'nun sınıflarında depreme yakalanan en az 21 çocuğun ve beş yetişkinin cansız bedenleri çıkarıldı. Meksika Ekonomi Bakanı Aurelio Nuño, 11 kişinin hayatını kurtardıklarını, iki çocuk ve bir yetişkinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Yerel basında ise, ölü sayısının çok daha fazla olduğu bildirildi. Enkazın altındaki bir kızın yaşadığının fark edilmesi, umutları biraz olsun artırdı. Reuters'ın haberine göre, kurtarma ekipleri kızın hareket eden elini görerek yardıma koştu ve enkazın altına uzatılan borularla kıza yemek ve su verildi. Meksikalı yetkililer, kızın kimliğine ilişkin açıklama yapmadı. Merkez üssü başkent Meksiko'dan 120 km uzakta olduğu belirtilen depremin ardından İçişleri Bakanlığı önce ölü sayısının en az 250 olduğunu duyurmuş, ardından bu sayıyı 216'ya düşürmüştü. Depremde hasar gören 209 okuldan 15'inin ise kurtarılamaz durumda olduğu belirtildi. Çok sayıda gönüllü, kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Bazıları enkazın altındakileri duyabilmek adına sokaktakilere sessiz olmaları için işaret etti. Ülkede yıkılan onlarca bina arasında birçok kilise vardı. Buralara ibadet için gelen çok sayıda insan da depremde öldü ya da yaralandı. Başkentte aileler çocuklarıyla beraber geceyi sokaklarda geçirdi. Meksika basınına göre, depremden etkilenen bölgelerde 500'den fazla ordu mensubu ile 200'e yakın polis görevlisi ve gönüllüler, kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Meksika'da Eylül ayının başında da 8.1 büyüklüğündeki bir deprem meydana gelmiş, en az 90 kişi ölmüştü. Salı günkü deprem sırasında ise 1985'te 10 bine yakın insanın ölümüne neden olan büyük depremin 32'inci yıldönümünde Meksiko'da tatbikatlar düzenleniyordu.

En Çok Aranan Haberler