HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya diken üstünde! Abbas: Kudüs için savaşacağız

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından açıklama yaptı. Abbas, "Kardeşlerim biz imanımız ve ulusal birliğimize inandığımız için Arap ülkeleri ve İslam ülkeleri ile birlikte tek cephe olarak kalıp Kudüs için savaşacağız" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın konuşmasından satırbaşları:

Uzun yılardan beri ABD rol oynuyordu. Bu İsrailin mükafatlandırılmasıdır. Bu aşırı örgütlere yardım edecektir. Bunlar bir dini savaş çıkarmak için bir bahane arıyorlar. Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır. Biz bunlar olmasın diye hep çalıştık. Kardeş dost ülkelerin liderleri ile yakın dost içinde olduk. Barışın uygulanması için işgal topraklarının boşaltılması için, bağımsız bir Filistin devleti için çalıştık. 194 no'lu karar doğrultusunda bunların yapılmasını istedik. Saat saat yeni gelişmeleri izlemekteyiz. Uygun kararları alacağız.

Dostlarımızla bir araya gelerek karar alacağız. Filistin saflarının birleşmesi açısından bağımsızlığına kavuşması açısından bir desetekleyici nitelik taşımaktadır.

"KUDÜS, FİLİSTİN DEVLETİNİN BAŞKENTİDİR"

Çok acil toplantılar yaparak gelişmeleri çok yakından inceleyeceğiz. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir.

Kimse Kudüs'ün Arap şehri olduğunu değiştiremez. Hiç bir girişim bu tarihi değiştiremez. Bu kutsal şehir tarih boyunca bunların üstesinden geldi. Trump'ın kararı, Kudüs şehrinin gerçeğini değiştirmeyecektir.

"KUDÜS İÇİN SAVAŞACAĞIZ"

Kardeşlerim biz imanımız ve ulusal birliğimize inandığımız için Arap ülkeleri ve İslam ülkeleri ile birlikte tek cephe olarak kalıp Kudüs için savaşacağız.

Yaşasın Kudüs, Filistin Devleti'nin başkenti.


En Çok Aranan Haberler