HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya diken üstünde! Kuzey Kore yeni balistik füze denemesi yaptı

Kuzey Kore ordusunun yeni balistik füze denemesi gerçekleştirdiği iddia edildi. Füze denemesini teyit eden ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi "Durumu değerlendirme sürecindeyiz. Daha sonra hazırlandığında detayları paylaşacağız" ifadelerini kullandı. Güney Kore'den Pyongyang'un füze denemesine karşılık aynı saatlerde güdümlü füze ateşi gerçekleştirildiği açıklandı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin yeni bir füze test ettiğini iddia etti. Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore ordusunun balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Füzenin Doğu Denizi'nin Pyongyang açıklarına düştüğü belirtildi.

Güney Koreli ve ABD'li yetkililerin, balistik füzenin yörüngesi üzerinde birlikte çalıştığı da açıklandı.

PENTAGON DOĞRULADI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kuzey Kore'nin, bir füze denemesi daha yaptığını belirledi.

AA muhabirine açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, "Doğu yakası saatiyle yaklaşık 13.30’da Kuzey Kore’nin muhtemel bir füze denemesi yaptığını tespit ettik. Durumu değerlendirme sürecindeyiz. Daha sonra hazırlandığında detayları paylaşacağız." ifadesini kullandı.

TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise ABD Başkanı Donald Trump’ın füze denemesi ile ilgili bilgilendirildiğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kore Genelkurmay Başkanlığına dayandırdığı haberinde Kuzey Kore'nin 75 gün aradan sonra füze denemesini Pyongyang’ın kuzeyinde gerçekleştirdiğini, "tanımlanamayan balistik füzenin" Doğu Denizi'nin Pyongyang açıklarına düştüğünü kaydetti.

Kuzey Kore'nin füze denemesine karşılık Güney Kore ordusunun da yaklaşık aynı saatlerde güdümlü füze ateşi gerçekleştirdiği kaydedildi.

JAPONYA'DAN KINAMA

Japonya Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini güçlü şekilde kınadıklarını duyurdu.

Japon hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den fırlatılan füzenin yaklaşık olarak 50 dakika havada kaldığı ve Japonya'da 'münhasır ekonomik bölge (exclusive economic zone)' yakınlarında düştüğü belirtildi.

1000 KM'YE YAKLAŞTI

Güney Kore askeri yetkilileri de füzenin 4500 km yüksekliğe ve 960 km uzaklığa ulaştığını açıkladı.


En Çok Aranan Haberler