HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Kupası açılışında konuşma yok

FIFA bu yıl Haziran'da Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın açılış töreninde konuşma yapılmayacağını açıkladı. Geçen yıl yine Brezilya'da düzenlenen Konfederasyon Kupası açılış töreninde taraftarlar Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'i yuhalamıştı.

Dünya Kupası açılışında konuşma yok

FIFA bu yıl Haziran'da Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın açılış töreninde konuşma yapılmayacağını açıkladı.

Geçen yıl yine Brezilya'da düzenlenen Konfederasyon Kupası açılış töreninde taraftarlar Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'i yuhalamıştı.

DPA Haber Ajansı'na mülakat veren FIFA Başkanı Sepp Blatter, Brezilya'daki sosyal huzursuzluklardan kaygı duyduğunu söyledi.

Blatter, turnuvanın protestoları sakinleştirmede rol oynamasını umduğunu belirtti.

Brezilya'da geçen yılın Haziran ayında düzenlenen Konfederasyon Kupası'ndan hemen önce birçok kentte protesto eylemleri düzenlenmişti.

Eylemciler yolsuzlukları ve Dünya Kupası'yla 2016'da Rio'da düzenlenecek olimpiyat oyunları için harcanan parayı protesto etmişti.

'Statlar yetişecek'

Dünya Kupası'nda kullanılacak 12 stadyumun bazıları hala inşa aşamasında.

Hala inşa edilen statlar arasında Sao Paulo kentinde Brezilya ve Hırvatistan arasında 12 Haziran'da oynanacak açılış maçına ev sahipliği yapması planlanan Arena Corinthians da var.

Ancak Blatter, stadyumların zamanında yetişmeyeceği kaygılarını çok önemsemediğini belirtti.

Blatter, "Stadyumlar zamanında yetişecek. Bu benim ilk dünya kupam değil. Sonunda tüm stadyumlar hazır olacak" dedi.

Sepp Blatter, açılış törenindeki konuşmaların neden iptal edildiğiyle ilgili bir yorum yapmadı.

FIFA Başkanı Brezilya lideri yuhalandığında yardımına koşmuş ve "Brezilya futbolunun dosları. Saygı, fair play nerede lütfen?" demiş ve sonra kendisi taraftarların yuhalamalarına hedef olmuştu.

Sepp Blatter, "Dünya Kupası'nın Konfederasyon Kupası döneminde yaşanan sosyal huzursuzlukların yatıştırılmasında rol oynamasını umuyoruz" dedi.

Blatter ayrıca gelecekte turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeler seçilirken, "insan hakları durumunun" da hesaba katılacağını belirtti.

FIFA'nın 2018 ve 2022 Dünya Kupası organizasyonlarını Rusya ve Katar'a vermesi eleştirilere neden olmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler