HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dünyada benzeri yok: Dünyaya çift yüzle gelen 'maskeli bebek'

Çin’de doğuştan dünyada benzeri olmayan bir yüz bozukluğuyla dünyaya gelen 'çift yüzlü-maskeli bebeğin' akıbeti merak konusu...

Çin’in Hunan eyaletindeki Hailing kentinde dünyaya gelen Huikang (Kankang) adlı bebek, kafasının önünde enlemesine doğru uzanan ikinci bir yüzle doğmuştu.

DAILY MAIL 7 YIL ÖNCE DÜNYAYI ŞAŞIRTAN 'MASKELİ ÇOCUĞU' YENİDEN HATIRLATTI

Habere 7 yıl önce yer vererek tüm dünyaya yayılmasını sağlayan Changsha Evening News'ten muhabir Liu Jun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, hastanede 201'da ziyaret ettiği Huikang'ın ailesiyle bir daha kontak kuramadığını ifade etti. Daily Mail, Huikang'ın son durumuna ilişkin Çin Halk Ordusu'na ait 163 no.lu bilgi beklediği notuyla konuyu yeniden gündeme getirdi.

DOKTOR KEMİKLERİN GELİŞMESİ İÇİN '10 YILI VAR' DEMİŞTİ

Huikang adlı çocuk, yüzünde çift katmanlı bir yarıkla dünyaya geldi. Dışarıdan bakıldığında, yüzünün altında bir yüz daha olduğu, yüzünde maske takmışçasına bir katman daha yer aldığı görülüyor.

4 Mart 2009'da dünyaya gelen çocuk, tüm dünya tarafından 'maskeli çocuk' olarak biliniyor. Basın ve medyanın hikayesini duyurmasının ardından Huikang için bağışlar toplandı; ameliyat için gereken (125-155 bin TL) bu sayede karşılandı.

19 Mayıs ve 1 Eylül'de, Huikang 2 ayrı operasyon geçirdi. Doktor Duquan, Hunan Ulusal Kanalı'na yaptığı açıklamada 2 operasyonun da başarılı geçtiğini anlattı.

Doktor ayrıca, Huikang'ın yüz kemiklerinin normal bir şekilde gelişmesi için 10 yıla ihtiyacı olduğunu ekledi.

SON OPERASYONLA YÜZÜ BİRAZ DAHA DÜZELMİŞTİ

Huikang ilk operasyonun ardından önceki halinden daha iyi görünüyordu.

Geçen 7 senede, Huikang'ın hikayesi hem Çin medyasında hem de dünyada yayıldı. Pek çok insan gönüllü olarak aileye yardım etti.

Geçen ay, Huikang'ın son fotoğrafları Çin medyasında, sosyal medyada ve online forumlarda paylaşıldı.

DOKTORLAR NEDENİNİ BİLMİYOR

Kulaklarına kadar varan bir yarık halinde oluşan ikinci bir yüzü olan ve önden bakıldığında sanki suratına bir maske takmış gibi gözüken Huikang için birçok teori ortaya atılmasına rağmen, doktorlar doğumda yaşanan bu sakatlığa neyin neden olduğunu tam olarak bilmiyor. Doktorlar, bu duruma annenin hamileliği esnasında kullandığı düşük yapmayı önleyici ilaçlar olabileceğini belirtti.

Ailesi, Kangkang’ın rahatsızlığına çare bulabilmek için bebeği 20 günlük iken hastaneye götürdü. Ancak hastane, bebeğin tedavi edilebilmesi için gerekecek olan ameliyatın yaklaşık 80 ile 100 bin dolar (125 – 155 bin TL) arasında bir maliyeti olduğunu belirtti.

İLK AMELİYATTAN SONRASİ HALİ

ÇİN'İN YÜREK BURKAN 'MASKELİ ÇOCUĞU' DOĞUŞTAN 'İKİ YÜZLE' YAŞAMAYA MAHKUM...

Huikang'ın annesi Yi Lianxi, başka çocukların, oğlunu gördüğünde ürktüğünü ve bu durumun hem çocuğunu hem de kendisini derinden yaraladığını söylüyor.

Anne, Huikang'ı doğurduğunda doktorun bebeğini kendisine göstermek istemediğini, ancak bir terslik olduğunu anlayıp doktora ısrar ettiğinde bebeği getirdiklerini ve çocuğunu görür görmez adeta felç geçirmişçesine donup kaldığını anlatıyor:

'Ağladım, çok ağladım. Kalbim kırıktı. Sorguluyordum; 'Tanrım, bu neden benim başıma geldi.

ANNE ULTRASONDA HERHANGİ BİR ŞEYLE KARŞILAŞMAMIŞ

23 yaşında oğlunu dünyaya getiren Yi Lianxi, hamileyken ultrasona girdiğini ve görüntülerde herhangi bir deformasyonla karşılaşmadıklarını ifade etti.

AİLE DOSTLARI "BU ÇOCUKTAN KURTULUN" DEMİŞ

Huikang'ın büyükannesi, aileden eş-dost ve tanıdıkların bile, bebekten kurtulmaları gerektiğini söylediklerini söyledi.

"SADECE DOKULARI ZEDELENMEMİŞ..."

Huikang'ın hikayesi ise, annesi tarafından Changsha'daki askeri hastaneye götürüldüğünde yayıldı. Basın ve medya Huikang'ın yaşadıklarını haberleştirdi ve bu enteresan durum tüm dünyaya yayıldı. Hastaneden Wang Duquan adındaki doktor, basın görevlilerine yaptığı açıklamada, Huikang'ın durumunun gerçekten ciddi ve sıradışı olduğunu anlattı:

"Sadece dokuları zedelenmemiş, aynı zamanda kırılmış ve yer değiştirmiş, temporal kemiği, elmacık kemikleri, sfenoid-temel kemiği ve üst çene kemiği tamamen zarar görmüş.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler