HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en sessiz odası!

ABD'nin Minneapolis şehrinde bulunan "Dünyanın en sessiz odası” bir süre sonra dayanılmaz bir hal alıyor.

Dünyanın en sessiz odası!

Dünyanın en sessiz odası olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Yankısız Oda'da en uzun süre kalan kişinin sadece 45 dakika durabildiği ifade edilirken, odanın yüzde 99.99 oranında ses geçirmez yapıya sahip olduğu belirtiliyor.

Kalın cam elyaf, 2 kat yalıtılmış çelik duvar ve 30 santim kalınlığında betonla çevrili olan odaya giren kişilerin sessizlikten rahatsız olduğu ve bir süre sonra halusinasyonlar görmeye başladığı da ifade ediliyor.

Odanın bulunduğu laboratuvar yetkilisi Steven Orfield, “Bu odada en çok vakit geçiren kişi sadece 45 dakika oturabildi. Sessiz bir ortamda insanın kulakları ortama uyum sağlar. Oda sessizleştikçe siz de daha fazla şey duymaya başlarsınız: kalp atışınızı, akciğerlerinizi, midenizden gelen sesleri. Yürürken yaydığınız sesler sayesinde bulunduğunuz ortama uyum sağlarsınız. Bu odada takip edeceğiniz bir işaret yok. Denge kurmanızı sağlayan algılamanız zorlaştığı için de yarım saatten fazla kalmayı düşünüyorsanız odada mutlaka sandalyeye oturmak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Amerika genelinde birçok şirketin testler yapmak için odaya geldiğine de dikkat çeken Orfield, özellikle NASA’nın astronotlarına uyguladığı “halüsinasyon testleri”nin bu odada gerçekleştiğini kaydetti. (Daily Mail)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler