HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dvutoğlu Ürdün'e gidecek

Dışişleri Bakanlı Ahmet Davutoğlu, yarın Ürdün'de düzenlenecek olan "Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı"nın üçüncüsüne katılacak.

ANKARA(ANKA) -Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün Hükümetinin daveti üzerine, "Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı"nın üçüncüsünün 4 Mayıs'ta Ürdün'deki Zaatari Sığınmacı Kampı'nda düzenleneceği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres'in evsahipliğinde 4 Eylül 2013'te Cenevre'de gerçekleştirilen ilk toplantı sırasında, Bakan Davutoğlu'nun ikinci toplantının Türkiye'de Suriyelilerin bulunduğu geçici barınma merkezlerinden birinde yapılmasını önerdiği ve bu davetin taraflarca kabul edildiği hatırlatıldı. 17 Ocak'ta Şanlıurfa Harran Kökenli Konteyner Barınma Merkezi'nde yapılan toplantıya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri, Irak Dışişleri Bakanı, Ürdün Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı ile Lübnan ve Mısır'dan üst düzey heyetlerin katıldığı belirtildi.

Ürdün'de gerçekleştirilecek üçüncü toplantıda ise Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkelerinden kaçan milyonlarca Suriyelinin durumuna uluslararası kamuoyunun dikkatinin bir kez daha çekilmesi, komşu ülkelerle daha çok sorumluluk ve yük paylaşımı konularında izlenecek stratejilerin belirlenmesinin amaçlandığı kaydedildi. Bu toplantıya katılacak Bakan Davutoğlu'nun diğer katılımcılarla ikili görüşmelerde bulunmasının da öngörüldüğü aktarıldı. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler