HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Efsane rock yıldızı Alice Cooper, ABD Başkanlığına yeniden aday!

Yarış asıl şimdi kızışacak :)

Efsane rock yıldızı Alice Cooper, ABD Başkanlığına yeniden aday!

Rick T Cartman / Mynet Haber

Öncelikle tanımayanlar için, kısaca ALICE COOPER.

Profesyonel müzik kariyerinde 48. yılını doldurmuş, bugüne kadar kurduğu gruplarla ve solo olarak toplam 26 albüm yayınlamış, ‘Şok Rock’ın Babası’ olarak tanımlanan bir ikondan bahsediyoruz. Rock müziğin bulaştığı her janra o da bulaştı, iki kere Grammy Ödülleri’ne aday oldu, konserlerinde şarkılarını bir korku filmi edasıyla icra edişiyle de efsane oldu...

Bugün 68 yaşında olan rock yıldızı, müzik kariyerinin yanı sıra çok başarılı bir aktör, ünlü bir golf oyuncusu, radyo programcısı ve sıkı bir şekilde politikaya düşman. Yani evet, bu adaylık haberi Alice Cooper’ın bugünkü başkan adaylarını eleştirmek için ortaya koyduğu bir şakadan ibaret :)

Bu eleştiriyi de ilk kez yapmıyor üstelik.

Alice Cooper, 1972’nin Eylül ayında yayınlanan Elected (Seçilmiş) isimli şarkısıyla başlattığı bu eleştiri anlayışını o tarihten bugüne her ABD seçiminde tekrarladı; hattâ ara sıra İngiliz seçimlerine de laf attı. 1972’de Vietnam Savaşı’nı başlatan Richard Nixon’a sallayan rock yıldızın hedefinde bugün Donald Trump var.

Üstelik bu kez her zamankinden daha hicivli, daha sert, daha organize!

"Hiçbir şey yapmayacağım, aynı diğer adaylar gibi!"

Bu Cooper’ın ilk sloganı :) Diğer sloganı ise direkt olarak Donald Trump’a sallıyor, "Let’s Make America Sick Again!" (Amerika’yı yeniden acayip yapalım!). Bu güzel düşünülmüş hamlelerin yanı sıra, her ABD başkan adayının olduğu gibi onun da bir başkan yardımcısı adayı var: TOM HANKS! Tabii Tom Hanks’in bu durumdan haberi yok...

Bir de manifestosu var rock yıldızının: Brian Johnson’ın AC/DC’ye geri dönmesini sağlamak, Lemmy Kilmister’ı Rushmore Dağı’ndaki ABD başkanları heykelinin yanına yerleştirmek, sinema salonlarında film izlenirken konuşulmasını yasaklamak, Ulusal Selfie Günü haricinde selfie çekilmeyi yasaklamak (bunu çok sevdik), 50 Dolar’lık banknotların üzerine efsanevi Amerikalı komedyen Groucho Marx’ın, 20 Dolar’lıkların üzerineyse Pembe Panter karakteriyle tanıdığımız İngiliz oyuncu Peter Sellers’ın fotoğrafını yerleştirmek, ve çok daha fazlası!

Elbette ciddi değil, elbette resmi değil. Açıklamalarıyla da siyasete neden asla atılmayacağını yanıtlamış: "Obama’ya bakın; Beyaz Saray’a rock yıldızı gibi girdi, beyaz saçlı olarak çıktı. Bunu istemiyorum, ben rock şarkıcısıyım."

Alice Cooper’ınki bir hicivden ibaret de olsa, Amerika sanatçıların politikaya atılmasına yabancı bir ülke sayılmaz...

Bu isimlerin ünlüsü de elbette Ronald Reagan. 26 yaşında aktörlüğe başlayan Ronald Reagan, 1976 yılına kadar toplam 80 Hollywood yapımında oynadı. 1942’de rol aldığı Kings Row ve 1951’deki Bedtime for Bonzo ile efsaneleşen aktör bu süre zarfında bir de Altın Küre kazandı.

1966’da Kaliforniya valisi seçilmesiyle başlayan siyasi kariyeri, 1981 yılında 40. ABD başkanı olmasına kadar uzandı. Ronald Reagan, Soğuk Savaş esnasındaki tutumuyla 20. yüzyılın en etkili liderlerinden biri olarak kabul ediliyor. Tam da Alice Cooper’ın nefret ettiği cinsten bir lider olarak...

_Kaynaklar: edition.cnn.com, votealicecooper.com, birgun.net, wikipedia.org, imdb.com, phoenixnewtimes.com_

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler