HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekvadorlu siyasetçilerden Erdoğan'ın korumalarına tepki

Ekvadorlu milletvekili Diego Vintimilla ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının kendisine yumruk attığını söyledi. Ekvadorlu siyasetçiler olaya tepki gösterdi.

Ekvadorlu siyasetçilerden Erdoğan'ın korumalarına tepki

Ekvadorlu milletvekili Diego Vintimilla ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının kendisine yumruk attığını söyledi. Olay bazı Ekvadorlu siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

Erdoğan'ın başkent Quito'da IEAN Üniversitesi binasına girişi sırasında, küçük bir grup eylemci Güneydoğu'da yaşanan çatışmaları protesto etti. Erdoğan aleyhine sloganlar atan gruptan bazıları binaya girmeye çalışınca, Ekvador Polisi ve Erdoğan'ın korumaları müdahale etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan binaya girerken "terörist Erdoğan" şeklinde sloganlar atan eylemcilere el salladı. Olayın görüntülerinde Erdoğan'ın korumalarının arbede sırasında Ekvadorlu polislere Türkçe "Al bunu" dedikleri duyuldu.

Protestoculara destek veren Milletvekilli Vintimilla, müdahale sırasında Erdoğan'ın korumalarının burnuna yumruk attığını söyledi.

Siyasetçilerden tepki

Vintimilla Twitter hesabından burnundaki yarayı gösteren fotoğraflarını paylaştı ve "Türk güvenlikler bana vurdu. Çünkü IAEN'den bir kadın arkadaşıma saldırılarını durdurmalarını talep ettim. Devletten bir tepki göstermesini bekliyorum" dedi.

Olay Ekvador'da sosyal medyada tepki çekerken, siyasilerden de kınama açıklamaları geldi.

Ekvador Ulusal Meclis Başkanı Gabriela Rivadeneria, Twitter'dan yayımladığı mesajında "Türk güvenlik görevlilerinin arkadaşlarına yönelik saldırganlığını kınadığını" söyledi.

Ekvador Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Rosana Alavarado da yine Twitter mesajında "arkadaşlarına ve bazı yurttaşlara yönelik bu saldırganlığın kabul edilmez ve korkakça olduğunu" yazdı. Başka bazı siyasetçiler de olayı eleştiren mesajlar yayımladı.

Erdoğan'ın ziyareti iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor. Şu anda Ekvador ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi yıllık 200 milyon dolar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rakamı "500 milyon dolar, hatta 1 milyar dolara" çıkartmak istediklerini söyledi.

Bu arada Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa da iki ülke arasındaki diplomatik, ticari, kültürel, teknik ve bilimsel ilişkilerin güçlendiğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler