HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Bab havadan görüntülendi! İşte en net kareler

Suriye'nin kuzeyindeki ilçeden terör örgütü IŞİD sonrası en net kareler geldi. Binaların büyük çoğunluğunun enkaza döndüğü El Bab'da bazı sokaklar ise tamamen haritadan silinmiş.

El Bab havadan görüntülendi! İşte en net kareler

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü IŞİD'ten kurtardığı Halep'in kuzeydoğusundaki Bab ilçesi havadan fotoğraflandı.

Terör örgütü IŞİD'in elinde iki yılı aşkın bir süre geçirdikten sonra Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı ile kurtarılan Suriye'nin El Bab kenti, 13 Şubat'tan bu yana özgür.

İlçedeki patlayıcı ve mayınların da temizlenmesiyle birçok El Bab sakini evlerine dönmeye başladı.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği fotoğraflarda, El Bab'daki binaların büyük çoğunluğunun enkaza döndüğü görülüyor. Bazı sokaklar ise tamamen haritadan silinmiş.

24 Ağustos'un ilk saatlerinde Karkamış'tan Suriye topraklarındaki Cerablus'a girilmesiyle başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD teröristlerinden temizlendi. 90 kilometrelik hat daha sonra güneye doğru genişledi ve 13 Şubat'ta El Bab'da terör örgütü IŞİD'in kökü kazındı. Operasyonda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Türk özel kuvvetleri yer aldı. (AA)


En Çok Aranan Haberler