HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Bab son durum haberlerine göre 'IŞİD'in telsizleri sustu'

El Bab son durum bilgilerini aktaran Abdülkadir Selvi, bölgede IŞİD'in telsizlerinin sustuğunu, Rakka'dan örgüte 'Orada ölün' talimatı geldiğini aktardı.

El Bab'da son duruma ilişkin son bilgileri CNN ekranlarında paylaşan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi "Son 3 gündür DEAŞ’ın telsizleri sustu. Son kalan DEAŞ’lılara Rakka’dan “orada ölün talimatı”nın geldiği söyleniyordu" dedi.

El Bab'dan gelen son haberlere göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO'nun büyük ölçüde kontrolü sağladığı kentte, IŞİD'in (DEAŞ) etkinliğinin azaldığı, telsizlerinin sustuğu belirtildi.

EL BAB MERKEZİNDE IŞİD'DEN KALAN MAYIN VE EL YAPIMI PATLAYICILAR TEMİZLENİTOR

Askeri kaynakların son açıklamalarına göre, El Bab merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcıların temizliği devam ediyor.

SELVİ: DEAŞ'IN YEREL HALKTAN DA DESTEKÇİLERİ VAR

Selvi, operasyonun taarruz bölümünün bittiğini ama temizlik bölümünün sürdüğünü belirterek, "Orada bombalar var. Alanın güvenli hale gelmesi gerekiyor. Cerablus ve Dabık’tan farklı olarak daha dikkatli hareket edilmesi gerekiyor. DEAŞ’ın yerel halktan da destekçileri var"

EL BAB BİTTİ, RAKKA OPERASYONUNA GEÇİLİYOR

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, temaslarda bulunmak için gittiği Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonu, olası Rakka operasyonu, ABD ile askeri ve siyasi ilişkiler konusunda şunları söyledi:

*El Bab harekatı bitene kadar umarız Menbiç'teki PYD unsurları çekilmiş olur, bunu ABD ile çalışıyoruz

*DEAŞ'a karşı mücadele El Bab'dan sonra da devam edecek

*Rakka operasyonunun yanlış aktörlerle yapılmaması Türkiye'nin önceliği

*Rakka operasyonunun başarılı olması isteniyorsa PYD ile değil, bölgedeki Arap unsurlarla yapılmalı; bu konuda Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazırız

*ABD'nin eski tavrından farklı olarak konuyu daha hızlı değerlendirme noktasında olduğunu gördük

*ABD henüz Rakka operasyonunu kesin PYD ile yapalım noktasında değil, ABD bu konuda kesin kararını vermiş değil

*ABD PKK ile mücadelede daha çok destek verme taahhüdünde bulundu

*ABD Genelkurmay Başkanı yarın Türkiye'ye gelecek

*Suriye'de PYD'nin hakimiyet kurduğu alanlarda bir güvenli bölge oluşturulmasını kesinlikle kabul etmeyeceğimizi görüştüğüm mevkidaşlarıma ilettik

*Yeni ABD yönetiminin FETÖ'ye bakışı kesinlikle Obama yönetiminden farklı

*ABD'liler darbeye karışmış birinin ABD'de bulunmasını benimsemediklerini belirtiyorlar, ancak bunun yargı meselesi olduğuna da dikkat çekiyorlar

*PYD konusunda da yeni yönetimin Obama ile aynı duruşu sergilemediğini ve daha esnek olduklarını gözlemledik.

EL BAB'DA ÖSO'NUN IŞİD İLE ÇATIŞTIĞI ANLAR AMATÖR KAMERAYA YANSIDI

Reuters, El Bab'da ÖSO'nun IŞİD'e karşı mücadele ettiği anları yayınladı.

EL BAB'DA IŞİD'LE SOKAK SAVAŞLARI

El Bab'da son duruma ilişkin dün açıklama yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Udey Ebu Ali, çatışmaların 'sokak savaşı' şeklinde ilerlediğini ve ilçede önemli ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor. Harekatın başlatıldığı 24 Ağustos 2016'tan bu yana bin 927 kilometrekarelik alan terör örgütleri IŞİD ve PYD/PKK'dan temizlendi. ÖSO komutanlarından Ebu Ali, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nın El Babayağına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"EL BAB'DA IŞİD'LE SOKAK SAVAŞI İÇİNDEYİZ"

"Şu anda El Bab'da IŞİD'le sokak savaşı içindeyiz." diyen Ebu Ali, kent merkezine hakim Şeyh Akil Tepesi ile birçok stratejik noktayı ele geçirdiklerini söyledi.

Ebu Ali, operasyonlar sırasında Türk askerleriyle çevirmenler vasıtasıyla iletişim kurduklarını belirterek, "Türk ordusu, onlara verdiğimiz IŞİD hedeflerine ait koordinatları vuruyor" ifadesini kullandı.

"EL BAB'I KISA SÜREDE ÖZGÜRLEŞTİRMEYİ UMUYORUZ"

Diğer bir ÖSO komutanı Marvan el-Hadi de, El Bab'ı kısa sürede özgürleştirmeyi umduklarını belirterek şunları aktardı:

"Kent merkezinin kenar mahallelerinde bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Örgüt, muhaliflerin olduğu yerlere bombalı saldırılarda bulunuyor. El Bab'da bomba yüklü araçlardan sonra karşılaştığımız zorlukların başında örgütün döşediği mayın ve patlayıcılar geliyor. Bu da içeride işimizi zorlaştırıyor. Bu nedenle operasyonlar kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor. IŞİD'in bombalı eylemleri ile patlayıcılarına rağmen ilçede ilerleyişimiz devam ediyor."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler