HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Bab'da son dakika gelişmesi Türk askeri kent merkezine girdi

Bölgeden gelen son dakika El Bab haberlerine göre batıdan yaklaşan Türk askeri El Bab'ın merkezine kadar girdi ve gece saatlerinde kentin sokaklarında çatışma yaşandı. İşte El Bab'da son durum...

El Bab'da son dakika gelişmesi Türk askeri kent merkezine girdi

El Bab'dan gelen son dakika haberlerine göre, Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Aralık ayı başından bu yana kuşatma altında tutulan El Bab'da kritik bir eşik aşıldı, dün itibariyle kente 1 km kadar yaklaşan Türk askerinin kent merkezine kadar ilerlediği belirtildi.

SOKAK ÇATIŞMALARI YAŞANDI

Kentte dün gece özel kuvvetler ve silahlı muhalifler ilçe merkezinde IŞİD teröristleriyle sıcak çatışmaya girdi. F-16'lar ve insansız hava araçları bombardıman yaptı.

Bölgeye ayrıca takviye askeri birliklerin gönderildiği belirtiliyor.

Dün,, El Bab operasyonuyla IŞİD'den alınan Bizaa köyünden, Reuters haber ajansının dünyaya servis ettiği fotoğraflarda Türk askerleri tankın üzerinde görülüyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda, kentin hemen doğusunda yer alan Bizaa köyü terör örgütü IŞİD'den (DEAŞ) geri alındı. Reuters haber ajansı, köyden ilk fotoğrafları dünyaya geçti.

Fotoğraflarda Türk tankının üstündeki askerler ve bir zırhlı araç yer alıyor.

Terör örgütünün rehin aldığı köylüler ise Bizaa'nın alınmasıyla güvenli bölgelere göç ediyor. Bazı köylülerin yaya olarak yola düştüğü, bazılarının ise motosikletlerle kaçtığı görülüyor.

SURİYE REJİM, EL BAB'I GÜNEYDEN KUŞATMIŞTI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye'nin kuzeyinde Rakka’dan sonra IŞİD’in elinde kalan ikinci önemli meskûn mahal El Bâb’ın ‘tamamen kuşatma altına girdiğini’ söylemişti.

Bu gelişme Esed rejiminin ve yanında savaşan İran destekli Şii milislerin ilçenin güneyinde yürüttükleri operasyonların sonucunda gerçekleşti.

Hizbullah destekli rejim güçleri, El Bâb’ı Rakka’ya bağlayan ve örgütün elinde kalan son ana ikmal hattını ele geçirmişti.

Türkiye destekli ÖSO birlikleri daha önce El Bâb’ı kuzey, doğu ve batıdan kuşatma altına almıştı.

SOHR, “El Bâb şu an güneyden rejim, kuzey, batı ve doğudan Türk askerleri ve muhalifler tarafından tamamen kuşatma altında” açıklamasını yaptı.

Rejimin El Bâb’ın güneyinde örgütün elinde kalan son ana ikmal hattını ele geçirdiğini bildiren SOHR, Esed rejiminin bunu İran destekli Şii Hizbullah milislerinin ve Rusya’nın top desteğiyle gerçekleştiğini ifade etti.

Rejim güçleri, El Bâb'ın gübeyindeki IŞİD'in ikmal hattını kesmesine rağmen hâlâ ilçeden yaklaşık 5-7 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Türkiye'nin desteğiyle 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatan ÖSO birlikleri Türkiye sınırı ile El Bâb arasında geniş bir bölgeyi IŞİD'den almıştı. Bu güçler en son El Bâb'ın güneydoğusunda bulunan Bza'a köyünü Pazar günü ele geçirmişti.

Fırat kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'de ilerleyen Türkiye destekli ÖSO birlikleri, El Bab'ı kuzey, batı ve doğudan kuşatıyor.

Hâlâ IŞİD'in elinde bulunan El Bâb'dan sivillerin kaçışı ise devam ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler