HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Kaide vahşetine Davutoğlu'ndan yorum

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünya kamuoyunu ayağa kaldıran Suriye muhalefetinden bir grubun Esad yanlısı bir kişiyi infazına ilişkin fotoğrafları değerlendirdi.

El Kaide vahşetine Davutoğlu'ndan yorum

Davutoğlu, "Suriye halkının haklı mücadelesine gölge düşürmek bir propaganda taktiğidir. Ülkemizdeki 500 bin Suriyeli rejimden kaçan mültecilerdir. Aşırı grupların uyguladığı şiddete karşıyız. New York'ta gündemin ana maddesini Suriye oluşturacak. Devlet başkanlarıyla yapacağımız toplantılarda bu konuları ele alacağız" dedi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile İstanbul'da görüşen Ahmet Davutoğlu, görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında infaz fotoğraflarıyla ilgili soruyu yanıtladı. Şiddetin artmasının nedenlerinden biri olarak BM Güvenlik Konseyi'ni gösteren Davutoğlu, "BMGK'da şu ana kadar hiçbir kararın çıkmaması artan şiddetin sebeplerinden biridir. Caydırıcı mesajlar göndermiş olsaydı, katı bir tepki vermiş olsaydı şimdi ölen 100 bin kardeşimizin çoğu yaşıyor olacaktı. Çünkü Esad suç işleme cesareti bulamamış olacaktı" dedi.

Muhalefet de dâhil birçok kesimin "Türkiye savaş istiyor" kanaat ve iddiasının yanlış olduğunu anlatan Davutoğlu,"Biz bu basın toplantısı yaparken on binlerce insan sınırlarımıza doğru, başka sınırlara doğru hareket halinde. Birçok çocuk yetim kaldı, kadınlar dul kaldı. Sanki savaş yeni başlamış gibi yapıp da ortalığı karıştırmak Esad'ın suçuna ortak olmaktır. Biz bu vahşetin durdurulması çağrısında bulunmaya devam edeceğiz. Bu savaşa dur demenin vakti gelmiştir" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler