HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Kaide'nin ruhani lideri Kör İmam komada

Ankara (AA) - El Kaide'nin, ABD'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılan "Kör imam" lakaplı ruhani lideri Şeyh Ömer Abdurrahman'ın sağlık durumunun kötü olduğu ve ölümü durumunda El Kaide'nin ABD'ye intikam saldırısı düzenleyebileceği uyarısı yapıldı.

Amerikan ABC Televizyonu'nun özel haberine göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) içbildirisinde, yaklaşık 1 hafta önce kan tükürmeye başlayan ve derhal Missouri eyaletindeki Springfield Saint John Hastanesi'nin yoğun bakım servisine kaldırılan 68 yaşındaki Şeyh Ömer Abdurrahman'ın sağlık durumunun kötü olduğu bildirildi.

FBI'ın uyarı notunda, El Kaide sorumlusunun, yitirdiği kanın yerine konması için kan naklini kabul ettiği ve doktorların muayenesi sonucu karaciğerinde bir tümör belirlendiği kaydedildi.

"Kör İmam" lakaplı Abdurrahman'ın ölümü durumunda intikam için saldırılar düzenlenmesini isteyen önceki açıklamalarına dikkati çeken FBI bildirisinde, terör saldırısı uyarısı yapılırken, "Kör İmam"ın 1998'de cezaevinden yaptığı vasiyeti niteliğindeki son açıklaması yayımlandı.

Şeyh Ömer Abdurrahman, yandaşlarıyla birlikte, Dünya Ticaret Merkezi'ne 1993'te düzenlenen ve 6 kişinin öldüğü, 1000'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıdan sorumlu tutularak yargılanmış ve 1996'da müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler