HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'El Nusra İdlib'de Türkiye'den yardım aldı' iddiası

Reuters haber ajansına konuşan Suriye ordusu yetkilisi, İdlib'in El Nusra öncülüğündeki rejim karşıtlarının eline geçmesinde Türkiye ve Ürdün'ün aktif rol oynadığını iddia etti.

'El Nusra İdlib'de Türkiye'den yardım aldı' iddiası

Reuters haber ajansına konuşan Suriye ordusu yetkilisi, İdlib'in El Kaide bağlantılı El Nusra öncülüğündeki rejim karşıtlarının eline geçmesinde Türkiye ve Ürdün'ün aktif rol oynadığını iddia etti.

İsmini gizli tutan ordu yetkilisi "Operasyonu yönettiler ve planladılar" dedi ve militanların yüksek teknoloji ürünü telsiz sistemleri kullandığını savundu.

Suriyeli yetkili, telsiz sistemlerinin Türkiye üzerinden getirildiğini de iddia etti.

TIKLAYIN - İDLİB'İN EL NUSRA'nIN ELİNE GEÇMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Dün de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'li televizyon kanalı CBS'e verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmiş ve "Erdoğan, siyasi megalomaniden muzdarip biri. 21'inci yüzyılın yeni döneminin sultanı olacağını düşünüyor" demişti.

İdilib'de çatışmalar sürüyor

İdlib'de ise Beşar Esad rejimine bağlı birlikler, İdlib'i geri almak için operasyonlar yürütüyor.

Esad rejiminin Rakka'nın ardından kaybettiği ikinci vilayet başkenti olan İdlib'de, ordunun hava saldırılarına başladığı ve şehrin topçu ateşine tutulduğu belirtiliyor.

İdlib'deyse rejim karşıtı güçlerin hapishanelerdeki mahkumları serbest bıraktığı bildiriliyor.

Muhaliflerin oluşturduğu İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise isyancıların İdlib'i ele geçirmesinden önce hükümet güçlerinin en az dokuz mahkumu idam ettiğini açıkladı.

'Çok sayıda kişi öldü'

Çatışmaların yeniden şiddetlenmesiyle birlikte İdlib halkı şehirden kaçmaya başladı.

BBC'nin sorularını yanıtlayan Macid isimli bir sivil savunma gönüllüsü, isyancıların şehrin kontrolünü tamamen ele geçirdiğini belirterek "İnsanları İdlib'den tahliye etmemize yardımcı oluyorlar" dedi.

"Dün gece saatlerine kadar tahliye operasyonlarına devam ettik. Ancak gece topçu bombardımanı başladı" diyen Macid, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Bombardıman sırasında sivil savunma gönüllülerine ait dört aracın da tahrip olduğunu aktaran Macid, "Bu sabah tahliyelere yeniden başladık. İnsanları çevre şehirlere naklediyoruz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler