HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli polisler yeni iş alanı açtı

İngiltere'de, emekli iki polis, hane başına haftalık 1 Sterlin (yaklaşık 3 buçuk TL) karşılığında, mahallelere 'özel polislik' hizmeti sağlayacak.

Emekli polisler yeni iş alanı açtı

LONDRA, (DHA) -Resmi polisler gibi devriye gezerek güvenlik temin edecek olan emekli polislerin, Stoke-on-Trent kentindeki deneme planı başarılı geçti.

Emekli İngiliz polisler Stewart Brown (56) ve Stephen Rowney (50), beraberlerindeki diğer 4 çalışanla birlikte, İngiltere'nin ilk 'özel polislik' hizmetini başlatmaya hazırlanıyor. Hane başına haftalık 1 Sterlin (yaklaşık 3 buçuk TL) karşılığında, mahallelere özel polislik hizmeti sağlayacak olan emekli polisler, günün 24 saati işbaşında olacak ve giyecekleri lacivert üniformalarıyla, resmi polisler gibi devriye gezecekler ve şüpheli faaliyetleri, resmi polis merkezlerine bildirecekler. Özel polislik hizmeti alan mahalleliye ayrıca, hızlı bir ekibe bağlı hırsız ve panik alarmları da sağlanacak.

Proje hakkında bilgi veren polis Brown, "Bu bir polis kiralama projesi değil. Ev sahipleri ile aramızda, evlerini koruma ve sokaklarda devriye gezme vaadiyle bir anlaşma sunuyoruz. Bu bakımdan, polisliğin başka bir seviyesi. Ben 1977 yılında mesleğe başladığımda, polisler her şeye koşuyordu. Şimdi günde bir tane görebilirseniz şanslısınız" dedi. Ortağı Rowney ise “Polisliğin özelleştirilmesi fikrine sıcak bakmıyorum, ama gidişata da karşı çıkamazsınız" diye meslektaşına destek oldu.

Stoke-on-Trent kentindeki Hartshill ve Penkhull mahallelerinde deneme planını uygulamaya koyan ekip, ilk aşamada başarılı oldu ve bu hizmeti, ülke geneline yaymayı hedefliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler