HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emine Ülker Tarhan CHP'den istifa etti

Ankara Milletvekili, seçim yenilgileri ve yapılan hatalardan dersler çıkartılması konusunda yaptığı çağrının görmezden gelindiğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise istifa ile ilgili olarak "Sağlık olsun" dedi.

Emine Ülker Tarhan CHP'den istifa etti

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan görevi bırakmasını isteyen milletvekillerinden Emine Ülker Tarhan, partisinden istifa etti.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan bugün yaptığı yazılı açıklamada, seçim yenilgileri ve yapılan hatalardan dersler çıkartılması konusunda yaptığı çağrının görmezden gelindiğini söyledi.

Tarhan'ın açıklaması şöyle:

"Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle, çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 Genel Seçimleri öncesi; partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren; kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına 'ak' denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen; Türkiye'nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum."

Tarhan'ın istifası ile CHP'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 128'e düştü. Bağımsız milletvekillerinin sayısı 16'ya yükseldi.

Kılıçdaroğlu: Sağlık olsunCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Tarhan'ın CHP'den istifasıyla ilgili olarak "Sağlık olsun" dedi.

Partisinin üç gün sürecek kampı için Antalya'ya giden Kılıçdaroğlu, havaalanında gazetecilere Tarhan'ın açıklamasını daha okumadığını söyledi.

Emine Ülker Tarhan, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Kurultay'ı toplaması ve istifa etmesi çağrısında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu ise istifa çağrılarını reddetmiş, Kurultay'ı toplamış ve 5 Eylül'de bir kez daha CHP Genel Başkanı seçilmişti.

Ankara kulislerinde son dönemde Tarhan'ın istifa ederek, kendisi gibi CHP yönetimiyle ters düşen bir grup milletvekiliyle birlikte parti kurabileceği görüşü dile getiriliyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler