HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'En kötüsü daha başlamadı'

Ünlü haber sitesi Huffington Post, Berkin Elvan'ın ölümüyle yeniden alevlenen Türkiye'deki huzursuz ve ayrışmış ortamı değerlendirdi: 'En kötüsü daha başlamadı.'

'En kötüsü daha başlamadı'

Mynet Dış Haberler Servisi

Dünyaca ünlü haber sitesi Huffington Post, Gezi süreci ile başlayan ve Berkin Elvan'ın ölümüyle yeniden alevlenen ülkedeki huzursuz ve ayrışmış ortamı değerlendiren bir haber yayınladı. Gazeteci ve köşe yazarı Tülin Daloğlu'nun da görüşlerine yer verilen haberin başlığı ise oldukça çarpıcıydı: 'En kötüsü daha başlamadı.'

Ekmek almaya gittiği sırada evinin 150 metre yakınında biber gazı kapsülüyle başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berki Elvan'ın ölümünün ardından binlerce protestocunun yeniden sokaklara döküldüğünü anlatan Huffington Post, Erdoğan hükümetine istifa çağrılarının yine sokaklara hakim olduğunu belirtti.

'Sokaklar duygusal ve hassas'

Gazeteci ve yazar Tülin Daloğlu'nun görüşlerine de yer verilen haberde, sokaklardaki durumun çok duygusal ve fazlasıyla hassas bir hal aldığının altı çizilmiş.

Haberde, binlerce kişinin gittikçe artan otoriter tutuma karşı özgürlüklüklerini dile getirirken, Berkin Elvan'ın artık bir sembol olarak kabul etmeye başladığı aktarıldı.

'Adaletle ilgili'

Türkiye'deki bu durumun 'adaletle ilgili' olduğunu vurgulayan Tulin Daloğlu ise; 'eğer hükümetin yanında değilseniz adil bir yargılama ile karşılaşma şansınızın olmadığını' belirtmiş.

Sokaklardaki ayrışmaya da dikkat çeken Daloğlu, bu durumun 'fazlasıyla sinir bozucu ve zor bir hal aldığını' anlattı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler