HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Endonezya'da gösteri

Endonezya'da ağırlıklı olarak Hinduların yaşadığı Bali adasındaki üniversite öğrencileri, yönetimin Bali'nin doğal güzelliklerini yok ettiği iddiasıyla gösteri düzenledi.

Göstericiler, yönetimin Bali'yı sadece ticaret adası olarak gördüklerini savunarak, yatırım ve ticaret hırsının adanın doğal güzelliklerini yok ettiğini savundu.

Bali Hindu Üniversitesi öğrencileri "çevreyi koru” sloganları atarak, yönetim aleyhinde pankartlar açtı. Caddelerde sloganlar atarak yürüyen kalabalık, Bali Valiliği binası önünde hükümeti protesto etti.

Bali Hindu Üniversitesi'nde okuyan Rodi, yönetimin Bali'nin doğasını katlettiğini söylerken, "Hükümet ekonomik çıkarları için Bali Adası'nın doğasına zarar veriyor. Biz Bali'nin gençleri olarak hükümetin para için adamızın güzelliklerini yok etmesine karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

Gösteriye katılan diğer bir öğrenci Agus ise doğanın katledilmesi kabul edilemez darken, "Biz Bali gençliği olarak hükümetin Bali'yi sadece bir ticari merkez olarak görmesini protesto ediyoruz. Hükümetin başındakiler ekonomik gelir sağlamak için, adadaki doğal güzellikleri, ticari merkezler haline getiriyor. Bugün sesimizi duyurmak için bu gösteriyi düzenliyoruz” dedi.

Gösteriyi organize eden Komang ise "Biz Bali'nin gençleri, Bali'nin geleceği olarak, yönetimin bu politikasını protesto ediyor ve kabul etmiyoruz. Yeni Devlet Başkanı'nın derhal bu konuya çözüm bulmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler