HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Endonezya'da askeri uçak düştü: 116 ölü

Endonezya'nın Medan kentinde bir askeri uçağın düşmesi sonucu 116 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Endonezya’nın Sumatra adasında bulunan Medan kentinde bir askeri uçağın havalandıktan iki dakika sonra yerleşim bölgesine düşmesi sonucu 116 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İŞTE O ANLAR - TIKLAYIN!

Uçakta 12’si mürettebat olmak üzere 113 kişinin bulunduğu belirtilirken, kaza hakkında konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Agus Supriatna, olay yerinden döndükten sonra yaptığı açıklamada, “Kurtulan yok, az önce kaza yerinden döndüm” dedi.

AFP’nin haberine göre, uçağın düştüğü yerde bulunan üç kişi de yaşamını yitirdi. Supriatna, Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait Hercules C-130 tipi nakliye uçağında şu ana kadar 49 cesede ulaşıldığı ve cesetlerin hastaneye götürüldüğünü söyledi. Uçaktakilerin çoğunun askerlerin aileüyeleri olduğuna inanılıyor.

Ordu sözcüsü Fuad Basya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini, Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko'nun kazayla ilgili soruşturma açılmasını istediğini söyledi. Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo ise yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken, " Uçakta 12 mürettebat vardı. Uçağın enkazından 12 mürettebatın da cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor" dedi.

2005'TE 143 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Endonezya'da 2005 Eylül ayında Medan'daki Polonia Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi bir yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra yerleşim birimi üzerine düşmüştü. Kazada 143 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenlerin 30'u mahalle sakinleriydi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler