HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli oğlunu her gün 30 km taşıyor

Çin'de bir baba engelli oğlunun okula gidebilmesi için her gün 30 kilometre yol aşıyor. Fedakar babanın hikayesi ülkede büyük ilgi uyandırdı.

Engelli oğlunu her gün 30 km taşıyor

Mynet Dış Haberler Servisi

Çin'in Siçuan bölgesinden gelen bu hikaye yürek burkuyor. Ülkenin yoksul kentlerinden Yibin'de bir baba engelli oğlunu okutabilmek için onu her gün sırtında okula taşıyor.

Fedakar baba evinin yakınlarındaki okulların oğlunu kabul etmemesinden sonra, engelli çocuğunu, onu kabul eden tek okula ulaştırmak için böyle bir yol izlemeye karar vermiş. Üstelik bölgede herhangi bir ulaşım aracı da yok bu yüzden adam, oğlunu her gün sırtında taşımak zorunda.

40 yaşındaki Yu Xukang, her sabah saat 5'te kalkıyor. Oğlunun beslenme çantasını ve kitaplarını hazırlayıp, onu sırtında 7 buçuk kilometre mesafedeki okula taşıyor. Ardından aynı yolu geri dönen adam kendisi ve oğlunu yaşatmak için çalışıyor. Çocuğun okuldan çıkış zamanı ise tekrar okula gidip, engelli oğlunu sırtında evine taşıyor.

Xukang'ın eşi oğulları çok küçükken onları terk etmiş. Bu yüzden adam oğlunu tek başına büyütüyor.

Olayın yerel ve ulusal basında geniş yer bulmasının ardından Çin hükümeti harekete geçti. Baba oğula okulun yakınlarında yeni bir ev tahsis edileceği açıklandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler