HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Erdoğan idam için referandum yapmak isterse...'

Türkiye'deki idam tartışmasını sayfalarına taşıyan Berliner Zeitung gazetesi, "Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) idam cezasını geri getirmek için bir referandum daha yapmak ve Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürmek isterse, Almanya'da yaşayan ve bir ya da iki pasaportu olan Türklerin Alman toprağında onu desteklemesine izin verilmemeli. Bu, Alman hükümetinin engellemek için her şeyi yapmasını gerektirecek derecede çok ciddi bir ihlal olur" dedi.

'Erdoğan idam için referandum yapmak isterse...'

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Berliner Zeitung gazetesi Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi ile ilgili tartışmaları ele aldı.

"Türkiye Cumhurbaşkanı idam cezasını geri getirmek için bir referandum daha yapmak ve Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürmek isterse, Almanya'da yaşayan ve bir ya da iki pasaportu olan Türklerin Alman toprağında onu desteklemesine izin verilmemeli" diyen gazete, "Ölüm cezası Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ağır bir ihlalidir. İptali Avrupa Konseyi'ne alınmak için haklı olarak bir önkoşuldur. Bu, Alman hükümetinin engellemek için her şeyi yapmasını gerektirecek derecede çok ciddi bir ihlal olur. Buna Almanya'da oy kullanma hakkının yasaklanması da dahil olmalıdır" yönünde bir çağrı yaptı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler