HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan ile Obama telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü.

Erdoğan ile Obama telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Obama, Erdoğan'a Kayseri ve Ortaköy'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere ilişkin taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Obama, Ortaköy'deki IŞİD saldırısı ve TAK'ın üstlendiği Kayseri'deki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti, yaralılar için şifa dileklerinde bulundu.

Erdoğan-Obama ikilisi, terörle mücadele konusunda Türkiye ve ABD'nin ortak çalışma sürdüreceklerini kaydederken, ABD Başkanı Obama, Suriye'de ateşkesin ülke genelini kapmasını ve rejim ile silahlı muhalifler arasında siyasi müzakerelerin başlamasını sağlama amacıyla Türkiye'nin bölgedeki aktörlerle sarf ettiği çabaları takdirle karşıladığını belirtti.

Erdoğan ve Obama, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen mücadeledeki son gelişmeleri ele aldı ve bu konuda Türkiye ile ABD'nin sürekli yakın işbirliği halinde çalışmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı. Kıbrıs meselesine de değinilen Erdoğan-Obama ikilisi, halihazırda müzakere sürecinin, iki kesimli, iki toplumlu bir çözümle adada birliğin sağlanmasıyla neticelenmesi temennisinde bulundu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler