HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan o ülkelere ilk kez gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22-26 Ocak arasında Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'a resmi ziyaret gerçekleştirecek

Erdoğan o ülkelere ilk kez gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22-26 Ocak arasında Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre Erdoğan 22-23 Ocak arasında Tanzanya'ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında Tanzanya Cumhurbaşkanı John Pombe Joseph Magufuli ile ikili görüşmeler ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

Erdoğan, Tanzanya ziyaretinin ardından Mozambik'e Türkiye'den cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyareti gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Filipe Jacinto Nyusi ile görüşecek olan Erdoğan 24 Ocak akşamı ise Madagaskar'a gidecek.

Madagaskar'a da cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştireceği olan Erdoğan Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile görüşecek.

Açıklamada, "Ziyaretler sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin ve işbirliğinin tüm yönleriyle ele alınmasının yanı sıra, başta Afrika Kıtası olmak üzere bölgesel, ayrıca uluslararası meseleler ve gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir" denildi.

Erdoğan'ın üç ülkeye ziyaretleri sırasında çeşitli alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalanacağı ve işadamlarının katılımıyla iş forumları düzenleneceği de kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler