HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, Putin ile Suriye'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin bu akşam telefonda görüştü. İki lider son 5 gün içerisinde üçüncü kez görüşme yaptı.

Erdoğan, Putin ile Suriye'yi görüştü

Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Halep'teki insani dram da ele alındı.

Erdoğan ve Putin'in, başta Halep'teki insani dram olmak üzere Suriye'deki son gelişmeleri ele aldıkları belirtildi. İki liderin, Halep'te çatışmaların durdurulmasını ve kentteki sivillere insani yardımların ulaştırılmasını sağlamaya yönelik çabaların hızlandırılması konusunda mutabık kaldıkları belirtildi. Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin öneminin de vurgulandığı görüşmede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Rus-Türk Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısına katılmak üzere Antalya'ya yaptığı ziyarete, ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın 6 Aralık'ta Moskova'ya yapacağı ziyarete de değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil." ifadelerini kullanmıştı.

Reuters'ın haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Erdoğan'ın Esed'le ilgili bu sözlerine dair Ankara'dan bir açıklama beklediklerini dile getirmişti.

Peskov, "Açıklama bizim için gerçekten yeni. Bu çok ciddi bir açıklama ve eskilere göre farklılık gösteriyor." diye konuştu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler