HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: 'Resmen terör örgütü olarak kabul ediyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Paralel yapıyı resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz” dedi.

Arnavutluk'taki resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek Tiran Merkez Camii’nin (Namazgah Camii) temel atma törenine katıldı. Arnavutluk Cumhurbaşkanı Busan Nişani’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da yer aldığı törende, cumhurbaşkanlarının konuşmaları öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Erdoğan, “600 yıldır Arnavut kardeşlerimizle beraber bugünlere geldik beraber devam edeceğiz. Bu samimi ve güçlü bağı ülkelerimiz arasında devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bilhassa 1991 yılından bu yana çok ciddi mesafeler katettiğimize inanıyorum. Balkanlar’da kardeşlik, barış ve refah odaklı bir politika izleyen Türkiye olarak Arnavutluk’a özel bir önem veriyoruz. Burada kendimizi daima evimizde hissettik. Arnavut kardeşlerimizin de aynı şekilde Türkiye’de kendilerini evlerinde hissettiklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk’un her köşesinde ortak tarihe ait eserler bulunduğuna işaret eden Erdoğan, “Bu eserleri TİKA ve diğer kurumlarımız vasıtasıyla ihya etmenin, Arnavutluk halkının hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Emine Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı

Arnavutluk’un Başkenti Tiran’a bağlı Preza köyünde açılan Tarihi Kaleiçi Camisinin açılışında Aziz Mahmut Vakfı İşkodra İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından seslendirilen “Biz kısık sesleriz” şiiri ve ilahiler okunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam gözyaşlarına hakim olamadı.

Preza’da Miting havasında yapılan Tarihi Kaleiçi Camisi’nin açılışına yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

İşte o ağlatan şiir:

“PARALEL YAPIYI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİYORUZ”

Türkiye’de bir paralel devlet yapılanmasıyla mücadele edildiğine vurgu yapan Erdoğan, “Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen bu yapıyı resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu örgütle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Dostumuz, kardeşimiz olan Arnavutluk’ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyoruz. Değerli kardeşim Nişani’yle ve Edi Rama’yla da bu konuları görüştüm. İnanıyorum ki onlar da bu konuda gereğini yapacaklardır” dedi.

Erdoğan sözlerini, “Arnavutluk’taki hiçbir kardeşimin hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine, müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum. Türkiye TİKA’sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla, Yunus Emre Enstitüsü’yle ve diğer kurumlarıyla bugüne kadar bu örgütün yaptığı işlerin katbekat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir. Bu konuda müsterih olun” ifadeleriyle sürdürdü.
Çevirmenin, “Bu konuda müsterih olun” sözünü çevirmemesi üzerine tekrarlayan ancak yine çevrilmemesi üzerine Erdoğan, “Onun Arnavutçası yok mu?” diyerek şaka yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Arnavutluk İslam Birliği Başkanı İskender Bruçay tarafından dua edildi. (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler