HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan-Trump görüşmesinde ABD liderinden sürpriz Lavrov çıkışı

ABD Başkanı Trump, Erdoğan'la gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında çok konuşulan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov görüşmesine açıklık getirdi. Trump, Oval Ofis’te geçtiğimiz hafta Lavrov’la gerçekleştirdiği görüşmenin “Çok çok başarılı” geçtiğini söylerken, “Terörle mücadelede yanımıza olabildiği kadar çok savaşçı almalıyız. Türkiye ile yaptığımız güzel şeylerden biri de bu” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayan Trump, görüşme sırasında dünya medyasını çalkalayan Lavrov görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a IŞİD'le ilgili çok gizli bilgiler verdiği öne sürülen Trump, basının karşısına çıkarak Lavrov ile yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

TRUMP 'PAYLAŞMAYA HAKKIM VAR' DEMİŞTİ

Washington Post gazetesinde yer alan iddianın ardından ABD’li yetkililer bu bilginin şifreli olduğunu belirtmiş ve Trump da bu tür bir bilgiyi paylaşmaya hakkı olduğunu Twitter’da dile getirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Beyaz Saray'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sırasında, terör örgütü IŞİD hakkında çok gizli bilgileri açıkladığına yönelik iddiaları kabul etti ve bunu yapmaya mutlak hakkı olduğunu bildirdi.

TERÖRİZM VE HAVAYOLU UÇUŞ GÜVENLİĞİ

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Başkan olarak, (açıkça planlanan Beyaz Saray toplantısında), Rusya ile terörizm ve havayolu uçuş güvenliğiyle ilgili gerçekleri paylaşmak istedim, ki bunu yapmaya mutlak hakkım var" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı, mesajında bunu insani nedenlerle ve Rusya'nın, IŞİD ve terörizmle mücadelesini büyük ölçüde arttırması için yaptığını belirtti. Donald Trump'ın, geçen hafta Beyaz Saray'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rus Büyükelçi ile görüşmesi sırasında terör örgütü IŞİD hakkında çok gizli bilgileri açıkladığı ileri sürülmüştü.

Washington Post'un, eski ve görevdeki ABD yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın, Lavrov ve Rus Büyükelçi'ye aktardığı bilginin, istihbarat paylaşımı anlaşması çerçevesinde ABD'nin bir ortağı tarafından sağlanmış olduğu iddia edilmişti.

RUSYA İLE PAYLAŞMAK YASAK

Yetkililer, müttefiklerinin, istihbarat paylaşımı dahilinde ABD'ye aktarılan bu bilginin, Rusya ile paylaşılmasına izin vermediğinin altını çizen yetkililer, Trump'ın kararının, IŞİD'in içerideki çalışmalarına erişime sahip bir müttefikle iş birliğini tehlikeye attığı yorumunu yapmıştı.

Görüşmeden sonra Beyaz Saray yetkililerinin, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Ulusal Güvenlik Dairesini (NSA) arayarak bilgi paylaşımının yarattığı zararın kontrol altına alınması için adımlar attığı belirtilmişti.

Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, "Başkan ve Dışişleri Bakanı, havacılığa yönelik tehditler dahil, terörist örgütlerden gelen yaygın tehditleri gözden geçirdi. Hiçbir şekilde herhangi bir istihbarat kaynağı veya yöntemi tartışılmadı, kamuoyunca hali hazırda bilinmeyen herhangi bir askeri operasyon ifşa edilmedi." ifadesini kullanmıştı. CIA ve NSA'dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler