HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından ilk kez: ABD'den son dakika YPG açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın kritik görüşmesindeki en önemli konu olan YPG ile ilgili, görüşme sonrası ABD tarafından ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye bağlantısı YPG’yle ilişkisinin “geçici ve taktiksel” olduğunu belirterek, PKK'nın Sincar'dan (Şengal) çıkarılması için IŞİD'in (DEAŞ) Musul'da yenilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Washington'daki düşünce kuruluşu Ortadoğu Enstitüsü'nün 'ABD-Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler' başlıklı panelinde konuan Cohen, ABD'nin YPG ile ilişkisinin ve örgüte verilen desteğin 'taktiksel' olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur. Çünkü Suriye’deki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rakka’nın kurtarılmasında önemli bir role sahip. YPG’yle ilişkimiz geçici ve taktikseldir.”

Cohen, Musul operasyonundan sonra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Bağdat ile birlikte terör örgütü PKK'yı Sincar'dan (Şengal) çıkarma konusundaki özenin artacağını da ifade etti.

'YPG, RAKKA'YI IŞİD'DEN KURTARABİLECEK TEK GÜÇ'

Cohen, YPG'nin Rakka'yı IŞİD'den kurtarabilecek tek güç olduğunu savundu.

"BİZ YPG'YE HİÇBİR SÖZ VERMEDİK"

Cohen, panelde 'YPG'nin bu fedakârlık karşısında ABD'den ne gibi beklentileri olacağına' yönelik soruya da "Biz YPG'ye hiçbir söz vermedik. Onlar bu savaştalar çünkü bu savaşta olmayı istiyorlar. Açık şekilde bunun için kendi nedenleri var" yanıtını verdi.

Cohen bunun zalim bir terör örgütüne karşı yapılan 'ortak mücadele' olduğunu söyledi.


En Çok Aranan Haberler