HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan-Trump görüşmesinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile 16-17 Mayıs'ta görüşeceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Erdoğan ve Trump'ın NATO zirvesi öncesi Mayıs ayında bir araya geleceğini açıklamıştı. Donald Trump, son olarak Erdoğan'ı arayarak referandum sonucu için tebrik etmişti. 20 Ocak'ta göreve gelen ABD Başkanı, Erdoğan'la ilk kez görüşmüş olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile 16-17 Mayıs'ta görüşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A News Televizyonu'na bir mülakat verdi. ABD Başkanı Trump ile ne zaman görüşeceğinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih şu anda belirlendi. Zannediyorum 15-16 Mayıs'ta Çin'e gideceğim. Çin'den oraya geçeceğim. Herhalde 16-17 Mayıs olacak (Trump'la) görüşme tarihimiz. Yani Çin'den 15'inde ayrılıp, direkt Amerika." dedi.

Türkiye ile ABD'nin ikili ekonomik ilişkilerinde ticaret hacmini, 50 milyar dolar seviyesine çıkarmak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ABD ziyaretinin "Bereketli ve isabetli" olacağını ifade etti.

TRUMP, ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

Trump referandum ardından Suriye gündemiyle Erdoğan'ı aramış, telefon görüşmesinde referandum sonucundan ötürü Erdoğan'ı tebrik etmişti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Beyaz Saray Basın Sözcüsü YardımcısıSarah Huckabee Sanders ise Trump'ın Erdoğan'ı aramasının referandum sonucunu kabul ettiği anlamına gelmediğini söylemişti.

AGİT'İN RAPORU BEKLENDİ

Referandumun ardından ABD'den gelen ilk açıklamalarda Washington'un bir değerlendirmede bulunmadan önce Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerinin değerlendirmesinin bekleneceği belirtilmişti.


En Çok Aranan Haberler