HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan-Trump heyetler arası görüşmede dikkat çeken oturma düzeni

Dünyanın merakla takip ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki ilk yüz yüze görüşmenin ardından yayınlanan bir fotoğraftaki ayrıntı dikkat çekiyor. Erdoğan ve Trump'ın birebir görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Öğle yemeğiyle birlikte gerçekleştirilen görüşmede, Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak ile Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner’in karşı karşıya oturtulması dikkat çekti.

Trump ve Erdoğan'ın yüzyüze görüşmesinin ardından gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren yemekli toplantıda oturma düzeni dikkat çekti. Erdoğan’ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Trump’ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushnerrşı karşıya oturtuldu.

FINANCIAL TIMES BAŞ YAZARI RACHMAN YAZMIŞTI: LİDERLER DAMATLARINA FAZLASIYLA GÜVENİYOR

İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesinin dış haberler baş yazarı Gideon Rachman, görüşmeden bir gün evvel, "Trump, Erdoğan ve demokrasiler nasıl ölüyor" başlığıyla bir makale kaleme almış; "İkisi de (Erdoğan ve Trump) ülkelerini yeniden büyük yapmaya söz veren millyetçi liderler. İkisi de ülke yönetimini bir aile işine dönüştürdü, damatları Jared Kushner ve Berat Albayrak'a fazlasıyla güveniyorlar" demişti.

Alt başlığı 'Türkiye'nin otokrasiye kayışı ve Amerikalılar için bir uyarı' olan yazıda Rachman, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Salı günü gerçekleşecek toplantıda ortak çok fazla nokta bulabileceklerini belirtmişti.

İŞTE O ÇOK KONUŞULAN OTURMA DÜZENİ

HULUSİ AKAR SİVİL KIYAFETLE KATILDI

Başkan Trump tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onuruna verilen ve heyetler arası görüşmeye de ev sahipliği yapan öğle yemeğine Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar sivil kıyafetle katıldı.


En Çok Aranan Haberler