HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Türkmenlere yardıma iftira attılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fetih Şöleni'nde yaptığı konuşmada New York Times ve Gülen Cemaatine yüklendi. Erdoğan "Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler." dedi.

Erdoğan: Türkmenlere yardıma iftira attılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen Fetih Şöleni'nde yaptığı konuşmada, "Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Amerika'da bir New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce yaptığı gibi bizimle ilgili yazı yayınladı. Neymiş. Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Her türlü fitnenin başını çeken iki yayın organı üzerinden bizi eleştirmişler. Bu gazete Sultan Abdülhamit için mutlak monark diyordu. Bu gazete o gün Osmanlı devletine kustuğu kini Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onu temsil eden şahsıma yönetiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile. Ermeni lobisine yakınlığı ile bilenen bu gazete son zamanlarda Pensilvanya ile işbirliği içinde." diye konuştu.

Erdoğan Fethullah Gülen için de "90'lı yıllarda kaçtı Amerika'ya gitti. Sen Hoca Efendi değil miydin ya. Mekke'ye gitsene. Ne işin var Amerika'da" dedi ve Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip hayatlarını çaldılar. Bayır bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlara iftira attılar. Cezalarını çekecekler." diye de ekledi.

"Bu yolda yürümeye devam edeceğiz""Fatih'in ve sancağımızın yere düşmesine asla müsaade etmeyeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı "Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Zulüm 1453'te başladı diyen hainlere göz yummayacağız." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu da Fetih Şöleni'nde yaptığı konuşmada "Birileri bizim özgüvenimizi yıkmak istiyor. Türkiye'yi kudretli kuran kadrolara karşı bir tuzak kuruluyor. Bu tuzağı kuranlara karşı bir ders verecek misiniz? Bizim 12 yıl içinde milletimize özgüven aşıladık. Gelip yeni bir krizle kumpaslarla bu özgüvenimizi yıkmak istiyorlar." dedi.

Davutoğlu "Yeni Türkiye'yi kurarken küresel merkez olarak İstanbul'u da yeniden inşa ediyoruz. Fetih ile birlikte İstanbul yükseldi. 1990'lı yıllarda İstanbul çöplere mağlup düşmüştü. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olması ile İstanbul'un kaderi değişti. Yeni seçime giderken İstanbul'a söz veriyoruz. Tarih'te olduğu gibi İstanbul dünyanın merkez şehri olacak." diye konuştu.

Fetih Şöleni için yaklaşık 450 kişilik ekip çalışırken, alanda 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 6 mescit, 6 mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası hizmet verdi.

Etkinlikler için Türkiye'de şu ana kadar yapılmış en büyüğü olduğu belirtilen bin 800 metrekarelik sahne kuruldu.

Sahnede, Türkiye'de tek parça halinde kurulmuş en büyüğü olma özelliğine sahip 500 metrekarelik led ekran da vardı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler