HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya ve Türkiye arasındaki stratejik ilişkinin derinleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Görüşmede ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik anlaşmalar ile Akkuyu ve Türk Akımı projeleri konuşuldu. Ayrıca Putin, Erdoğan'ı Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanlığı görevine seçilmesi vesilesiyle tebrik etti.

Rusya ile Türkiye arasında 25 Mayıs 1992 tarihinde imzalanan İlişkilerin Temeline Dair Anlaşma’nın 25. yıldönümü vesilesiyle birbirini kutladığı aktarılan Kremlin açıklamasında, “Vladimir Putin, Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanlığı görevine seçilmesi vesilesiyle Recep Tayyip Erdoğan’a başarılar diledi” ifadeleri kullanıldı.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirmeye devam etme niyetinin dile getirildiği görüşmede, ticaretteki kısıtlamaların karşılıklı olarak kaldırılması anlaşmasının uygulaması ve Akkuyu nükleer santral ile Türk Akımı boru hattı projesi gibi enerji alanındaki büyük ortak projelerin hayata geçirilmesi ele alındığı kaydedildi.

Suriye konusunun de değerlendirildiği görüşmede, bu ülkede gerilimi azaltma bölgelerin oluşturulması memorandumunun uygulanmasıyla ilgili acil koordinasyonun önemi vurgulandı.

Açıklamada, “Bu, ateşkesi güçlendirme, Cenevre ve Astana görüşmelerinin etkinliğini artırma fırsatını sağlayacak. Bu konuda çeşitli seviyelerdeki koordinasyonu artırma kararı alındı” ifadelerine yer verildi.

Rusya ve Türkiye liderleri, düzenli kişisel görüşmeleri sürdürme konusunda anlaştığı da belirtildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler