HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan ve Putin'den çifte görüşme planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek hafta Pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüşeceklerini, Perşembe günü de bir akşam yemeğinde biraraya geleceklerini açıkladı. Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri ve bu ülkeden S-400 uzun menzilli füze alınmasına yönelik eleştiriler konusundaki bir soru üzerine Putin ile Pazartesi günü telefonla görüşeceğini, Perşembe günü de bir akşam yemeğinde biraraya gelerek Suriye'deki gelişmeleri ele alacaklarını söyledi.

ABD'deki temasları kapsamında dün akşam Bloomberg Küresel İş Forumu'na katılarak soruları yanıtladı.

ERDOĞAN: BEN KENDİM BİR S-400'E, BELKİ S-500'E, HATTA HATTA S-600'E SAHİP OLMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLMAK DURUMUNDAYIM

NATO ülkeleri içinde S-400'den daha güçlü ve nükleer silahlara sahip olan ülkelerin olduğuna işaret eden Erdoğan, "Şimdi Türkiye olarak yanı başımdaki Suriye'de S-400 varken, ben kendim bir S-400'e, belki S-500'e, hatta hatta S-600'e sahip olmanın gayreti içerisinde olmak durumundayım. Bunlar, kendimizi korumaya yönelik atmamız gereken adımlardır. Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da vardır. Bunlar bir yöneticinin ülkesini, 80 milyon Türkiye'yi korumak bizim görevimizdir. Bunun için de ne gerekiyorsa A'dan Z'ye bunu yapacağız. Biz NATO ülkelerinden istediğimiz silahları alamıyorsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız" ifadelerini kullandı.

SURİYE'DE SON DURUM

Erdoğan İdlib'in çatışmasızlık bölgesi ilan edilmesinin de ardından Türkiye'nin Suriye içindeki askerlerinin sayısının artıp artmayacağı ya da ne tür askeri planlamalar yapıldığına ilişkin soruları da yanıtladı.

"Gelişen şartlara göre değişir, artabilir-eksilebilir, bunu şartlar belirler. Ve tabii ki askerimizin kalitesi de ona göre değişiyor. Zaman olur komando olur, zaman olur bakarsınız düz olur. Bu da yine oradaki şartlara göre değişir" diyen Erdoğan, "Şu anda burada en üst düzeyde temsili askerimiz yapıyor ve sınırda şu anda hazır vaziyette bekliyorlar. Her an orada göreve hazır durumda barışı tesis edecekler" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler