HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan ABD'nin Suriye operasyonuna ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da toplu açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan, ABD'nin Suriye'deki Şayrat ;ava Üssü'ne Tomahawk füzeleriyle gerçekleştirdiği operasyona ve İdlib'de Esad rejiminin düzenlediği kimyasal saldırıya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Bu operasyonu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreci hep birlikte takip etmeliyiz. Her alanda ciddi adımlar atılmasının zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının en başında Esad'in İdlib'e düzenlediği kimyasal saldırıya ilişkin, "Buradan açıkça söylüyorum. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır. Rejim tarafından kullanılan PYD, YPG gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da yaptığı konuşmada, "Bugün imkan bulabilirsem İdlib'ten getirilen yaralıları ziyaret edeceğim, geçmiş olsun dileklerimi sunacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Buradan açıkça söylüyorum. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır. Rejim tarafından kullanılan PYD, YPG gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye'de katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor.

Bu gece ABD, Suriye'nin hava üssüne operasyon düzenledi. Bu operasyonu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreci hep birlikte takip etmeliyiz. Her alanda ciddi adımlar atılmasının zamanı gelmiştir.

Terörden arındırılmış güvenli bölge çalışmasının ne kadar isabetli bir fikir olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Konutlar inşaa edelim ve Suriyeli vatandaşlarımızı iskan edelim.

Suriyeli kardeşlerimize kendi topraklarında yaşama imkanı verelim. Uluslararası toplumun göstereceği ortak kararlılıkla rejimi ve terör örgütünü durdurma imkanına sahip bulunduğunu gösteriyorum.

Gece 04.00'ten itibaren süreci izledim. Bize düşen mazlumların yanında yer almak. Yıllardır çalışıyoruz, Suriye'nin geleceğine Suriye halkı karar versin diyoruz. İşte İdlib'teki gibi katliamdan kaçan 3 milyon Suriyeliye gönlümüzü biz açtık.

Kendi konforu bozulmasın diye bizi tehdit edenlere yazıklar olsun, Türkiye'nin siyasi hesabı yoktur, olmayacaktır.

"Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir."

Terör örgütlerini korum kalkanı altına alanlara yazıklar olsun. 16 Nisan Türkiye'nin topraklarına göz diken terör örgütlerine dur diyeceği bir dönemin başlangıcı olacaktır. Hatay, 16 Nisan'da Büyük Türkiye için "evet" diyor mu?

BİZ NEDEN BU SİSTEMDE ISRAR EDİYORUZ

Şimdi milletimizin büyüklüğüne uygun bir devlet yönetimine sıra geldi. kalkınma yarışında pek çok ülkenin gerisinde kaldık. koalisyonlar nedeniyle kayıplara uğradık. Sorunların çözümü yönetim sistemini değiştirdik. Mesela Güney Kore bu teşhisi bizden çok önce yapmış, 1980'lerde yönetim sistemini değiştirmiştir. Portekiz de 1970'lerin sonuna doğru iki partili sistemle istikrarı yakalamıştır. Fransa'da istikrarsızlığı yarı başkanlıkla aşmıştır. Peki biz neden istikrarsızlık üreten bir sistemde ısrar ediyoruz. Çünkü Türkiye'yi darbelerle, krizlerle dizayn etmek isteyenler böyle istediler.Türkiye'nin önünü kesen bu çarpık sistemi gelin 16 Nisan'da değiştirelim.

HATAY'A 21 KATRİLYONLUK YATIRIM

Hataya 21 katrilyon yatırım yaptık. Hatay dış ticaret hacmi itibarıyla ülkemizin 11. şehri haline geldi. Eğitim, sağlık, ulaşım, toplu konutta yapılan yatırımların en yakın şahidi Hataylılardır. İskenderun'da 600 yataklı, Dörtyol'da 400 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. Bir de yapılmakta olan dev şehir hastanesi var. Bu benim aşkım. Bu yola çıktığımızda Türkiye'yi büyükşehirlerde şehir hastaneleriyle donatacağız dedik. Bunlardan bir tanesi de Hatay'a yapılıyor.

Bugün burada toplam yatırım bedeli 530 trilyon olan 114 projenin toplu açılışını yapacağız. 750 yataklı Devlet Hastanesi, 150 yataklı Kırıkhan Devlet Hastanesi de bulunuyor.

KİM HAYIR DİYOR?

Kandil hayır diyor mu, İmralı hayır diyor mu, Pensilvanya'daki Feto hayır diyor mu? Şimdi bunlar hayır diyorsa şöyle bir söz var: Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bir de sevgililer sevgilisi peygamberimizin bir sözü var: Kişi sevdikleriyle beraberdir diyor. Şimdi siz onlarla madem ki beraber aynı yoldasınız ne güzel? Ama Kılıçdaroğlu ne diyor? Bunlar hayır diyenlere terörist diyor. Bak Kandil'deki, İmralı'daki, Pensilvanya'daki terörist. Fakat biz burada bir uyarı yapmak durumundayız.

İZMİR'DEN DENİZE DÖKENLERDEN DEĞİLİZ

Yoksa biz sandığa giden herkese hangi oyu verirse versin anlayışla karşılarız. Biz İzmir'den denize dökenlerden değiliz. Biz onlar gibi yapmayız. Biz onlara inşallah güzel bir demokrasi müzesi kuracağız. Orada bazı objelerle birlikte onları tarihe emanet edeceğiz. Farkımız bu.

HER ŞEYİ YALAN!

Bölücü terör örgütü tüm imkanlarını seferber etmiş hayır kampanyası yapıyor. Bölücü terör örgütünün güdümündeki parti bizim Rabiamızdan rahatsız olmuşlar. Biz 80 milyon tek millet, tek bayrak değil miyiz? Bizim bayrağımızın dışında asılan paçavraları asla kabul etmeyiz. Pensilvanya da rahatsız. Bir kısım Batı bunlara destek veriyor. Kılıçdaroğlu "ben idama evet" diyorum diyor. Bakalım göreceğiz. Parlamentoya geldiğinde ben bunu onaylarım.

KILIÇDAROĞLU KENDİNDE MİSİN?

Kılıçdaroğlu çıkmış "Bu darbe girişimini örtbas etmek istiyorlar"diyor. Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu kendinde misin? O hainleri cezaevine tıkan kim? Biziz. Şu anda yargılama süreci devam ediyor. Sen yargılamayı bizden mi bekliyorsun? Sen ki, 15 Temmuz gecesi, ben 1.30'da İstanbul'a indim. Bana dediler ki, "11.30'da buradaydı" dediler. Ben de "Nerede buralarda mı?" dedim. "Ayrıldı" dediler. Şimdi diyor ki, "Cumhurbaşkanı söyleseydi gelirdim" dedi. Ben haberi facetime'den verdim. Sen de bu milletin ferdi olarak bekleseydin. Ne yaptı Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. "Darbe yapıldığında ilk tankın üzerine ben çıkarım" diyordu. Herşeyi yalan. Şimdi de eline bazı kağıtlar tutuşturuyorlar. Onunla ilgili de şu şöyleydi, bu şöyleydi diyor. MİT açıklamayı yaptı, bu kişilerin bizim teşkilatımızda alakası yok dedi.

MEZHEPÇİLİĞİ BİR KENARA BIRAKIN

"16 Nisan'da mezhebi filan hepsini bir kenara koyun, ülkemizin birliğini beraberliğini düşünün. Zira 'Esed şu mezheptendir, ben de o mezheptenim' diye yaklaşmayın olaylara. Sünnisi, Nusayrisi, Alevisi; lütfen bu ayrımların içine girmeyelim. Bırakalım o ayrımı Esed denilen zalim yapsın. O zalimle beraber anılmak aynen Allah göstermesin onun gibi olmaktır. 1 milyona yakın insanı bu adam katletmedi mi? Öyleyse o adam ancak lanetle anılır. Bak şu anda dünyada yanında birkaç ülkenin dışında kimse kalmıyor, kalmayacak, gereği de yapılacak."


En Çok Aranan Haberler