HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan 'Karargah rahatsız' haberi için son dakika açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberi için 'Terbiyesizliktir' dedi.

Erdoğan, Pakistan yolculuğu öncesi havalimanında açıklama yapıyor. Erdoğan, bir muhabirin kendisine yönelttiği, günlerdir çok tartışılan 'Karargah rahatsız' başlıklı Hürriyet haberi için oldukça sert bir açıklamaya imza attı.

ERDOĞAN GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürriyet gazetesinin manşeti ve dün Beylerbeyi Sarayı'nda Hulusi Akar ile görüşmesine ilişkin olarak şöyle konuştu:

"Dünkü görüşmemiz birinci derecede El Bab operasyonunun tamamlanmasına yönelik bazı çalışmalar var. Türkiye, ABD ve Rusya arasındaki görüşmelerde ne noktaya geldik. Bunları değerlendirdik. El Bab operasyonu tamamlandı. Buradaki hedefimiz Cerablus, Dabık, El Bab ve koalisyon güçleri ile mutabık kalınması halinde Rakka'da atılacak adımlar var. Bunları Rusya ile görüşmemiz ve stratejik müttefik olan ABD ile görüşmemiz önem arz ediyor" dedi. Artık hem masada olacağız hem de arazide olacağız dedik. Dost, müttefik kim varsa bunları söylüyoruz.

"GAZETENİN MANŞETİ ÇOK ÇİRKİNDİ"

Bir konu buydu. Diğeri de; ismini verdiğiniz gazetenin manşeti çok çirkindi. Bu ifadeler bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı hayli hayli rahatsız etmiştir. Biz aynı vücudun azaları gibiyiz.TSK rahatsız olursa biz, biz rahatsız olursak onlar da rahatsız olur.

"ATILAN BAŞLIK TERBİYESİZLİKTİR, SEVİYESİZLİKTİR"

Burada yapılan, atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bu gazete muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki süreci neyse ki bazı adımlar atıldı. Devleti birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. bunlar onların eski alışkanlıklar.

"HERKES YERİNİ BİLECEK"

Herkes yerini bilecek. Bir defa TSK'yı zor durumda bırakıyorsunuz. Terbiyesizlik yapıyorsunuz. Bir genelkurmay başkanının Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile uluslararası bir toplantıya gitmesinden daha doğal ne olabilir.

"SORDUĞUNUZ ZAMAN DA AMİRAL GEMİSİYMİŞ ŞUYMUŞ BUYMUŞ HAVA ATARLAR..."

Bunlar dünyayı da bilmiyor. Bunların bundan da haberi yok. Sorduğun zaman da amiral gemisiymiş şuymuş buymuş hava atarlar. bizi kendi içimizde birbirimize düşürmeye çalışanlar bunun bedelini ağır ödeyecektir. Bu zirve bizim birçok konuyu konuşacağımiz bir zirve.

"BU NE DENSİZ BİR YAKLAŞIMDIR"

Bunları biz görüşürken bu işin sorumlusu olan kişilerin yanımızda olmasından daha doğal ne olabilir. Bu ne densiz bir yaklaşımdır. Bu durumu Genelkurmay Başkanımız ile görüştük. Daha detaylı açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklar.

"AFFEDİLİR BULMUYORUM"

Her zamankinden daha fazla birliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde bu tür davranışları kusura bakmasınlar affedilir bulmuyorum."

FIRAT KALKANI

Başından beri, bu süreci ÖSO ile beraber yürüttük. Kara harekatı ÖSO ile yürütülmüştür. Biz ÖSO'ya gerekli desteği verdik. Ancak başından beri, burada 3 başlık uygulamada olmalı. Eğit-donat, terörden arındırılmış bölge, uçuşa yasak bölgedir. Bunu ABD'li dostlarımızla ne yazık ki anlaşamadık, onlar eğit-donat'a olumlu bakarken, uçuşa yasak bölgeye sıcak bakmadılar, hatta hatta terörden arındırılmış bölge konusunda da adım atmadılar. Burada yalnız kaldık. Gaziantep'teki o malum olaya kadar.

Eğit-donat kapsamında yetiştirdiğimiz ÖSO'la oraya girildi, destek verdik. Sonra SGD diye bir yapı ortaya konuldu. Bu yapının içinde terör örgütü yapılar var. Biz kesinlikle PYG ve YPD'den kimseyle mutabık ve beraber olmamız mümkün değil, bunlarla mücadele içine girmeyiz. Mücadelemizi de ÖSO ile bu kararlılıkla yürüttük. Buradaki kahramanlarımız DEAŞ'a çok ciddi rakam ödetti. 3 bini geçti buradaki rakam. Kararlılığımız devam ediyor. Şimdiki safha Münbiç'tir. Münbiç ki Araplara ait bir yerdir. Bunu da ABD'li dostlarımızı söyledik. YPG ve PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçmesi gerekir. Müttefiklerimiz DEAŞ'la mücadelede samimiyse, gelin Rakka'dan temizleyelim, gerçek sahiplerine teslim edelim. Bizim burada kalma gibi bir amacımız yok. Buralar bize tehdit oluşturuyor.

TSK'DAKİ KIYAFET DÜZENLEMESİ

Bu konuda arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptıktan sonra gerekli adımlar atıldı. Temennimiz odur ki Bu noktadaki mevzuata göre hanım kardeşlerimiz inanç hürriyetinden, emek noktasında, iş temini noktasındaki hürriyetinden her yerde istifade edebilmesidir. Her yerde bu ön açılmış vaziyette. bundan sonraki süreçtede bu anlamda mağdur hanım kardeşlerimiz bu kurumlarda yerlerini alabileceklerdir. Dünyanın değişik ülkelerinde görüyoruz. ABD'de de var. İngiltere'ye geliyorsunuz. Oralarda bu oluyorda bizde neden olmasın. Temenni ediyorum ki; hiçbir aşırılığa fırsat vermeden belli bir çerçevede bunların devamı.

HÜRRİYET'TEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilgili habere ilişkin 'Terbiyesizlik' açıklamasının ardından Hürriyet gazetesinin internet haber sitesinden açıklama yapıldı.

"MAKSADI AŞAN EDİTORYAL BİR HATA OLARAK GÖRÜLEBİLİR"

Erdoğan'ın ardından TSK'nın da açıklama yayınladığı habere ilişkin Hürriyet, "Hürriyet'in haberindeki “rahatsızlık” ifadesi, Genelkurmay Başkanı’nı hedef alan söz konusu iddia ve eleştirilerin yarattığı durumu açıklamak amacıyla kullanılmıştır. Ancak maalesef haberimiz yayımlandıktan sonra gördük ki bu ifade, Genelkurmay'da hükümete karşı bir rahatsızlık varmış şeklinde de anlaşılabilmektedir" denilerek "Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Gazetemizin 25 Şubat 2017 tarihli nüshasının birinci sayfasında “Yedi Eleştiriye Yedi Yanıt” manşetiyle yayımlanan haberin tümü Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ankara Temsilcimiz Hande Fırat'a, soruları üzerine yapılan kurumsal ‘bilgilendirme’ye dayandırılarak kaleme alınmıştır.

Bu haberin iç sayfada aktarılışında yazı işleri tarafından “İddia ve eleştiriler 7 konuda yıpratıyor” başlığının üstünde kullanılan “Karargah Rahatsız" ifadesi Genelkurmay Başkanlığı'nın ilgili açıklamasında da belirtildiği gibi, bilgilendirmede yer almamıştır.

Hürriyet'in haberindeki “rahatsızlık” ifadesi, Genelkurmay Başkanı’nı hedef alan söz konusu iddia ve eleştirilerin yarattığı durumu açıklamak amacıyla kullanılmıştır. Ancak maalesef haberimiz yayımlandıktan sonra gördük ki bu ifade, Genelkurmay'da hükümete karşı bir rahatsızlık varmış şeklinde de anlaşılabilmektedir.

Bu başlığa böyle bir anlam yüklenmesi aklımızın ucundan dahi geçmemiştir. Böyle bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz.

Ordumuzun yıpratılması, iç siyasete çekilmeye çalışılması her Türk vatandaşının reddetmesi gereken bir durumdur.

Ordumuzun seçimle işbaşına gelmiş sivil iradenin emrinde olması demokrasimiz için vazgeçilmez bir şarttır.

Hürriyet


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler