HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan’ın Almanya'daki avukatı: Şiir yasaklanmazsa son merciye kadar taşırız

Alman komedyen Jan Böhmermann'a hakaret içeren şiir nedeniyle açtığı davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını üstlenen Mustafa Kaplan, şiirin yasaklanmasını istediklerini belirterek "Mahkeme şiiri yasaklamayacak olursa konuyu en son merciye kadar taşırız" şeklinde konuştu. DWelle Türkçe ile bir mülakat yapan avukat Mustafa Kaplan, "Hiçbir düşünce özgürlüğü, basın, sanat özgürlüğü, küfürü, hakareti normal göremez" şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın Almanya'daki avukatı: Şiir yasaklanmazsa son merciye kadar taşırız

Almanya'da yabancı devlet adamlarına hakareti suç sayan Alman ceza kanununun 103. maddesinin geçtiğimiz haftalarda kaldırılmasının davanın seyrini etkilip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan Kaplan, "103. Maddenin kaldırılması Hamburg'ta görüşülen davayı etkilemez. O maddenin geçen hafta kaldırılmadan önce de zaten hiçbir fonksiyonu kalmamıştı" dedi.

"EYALET MAHKEMESİ DAVAYA YENİDEN BAKACAK"

Kaplan, davanın bundan sonraki aşamaları hakkında bilgi verirken de davanın Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde kazanıldığını, karşı tarafın itiraz ettiğini belirterek "Ve şimdi Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesi davaya yeniden bakacak" bilgilerini verdi. Kaplan şöyle devam etti:

"Sanırım yaz tatili sonrasında ilk duruşma yapılır. Mahkeme heyetinin vereceği kararı bilmemiz mümkün değil. Ama buradan çıkacak sonuca da itiraz hakkı var. Yani bizim açımızdan sonuç olumlu çıkarsa karşı taraf konuyu Yargıtay'a, daha sonra da son merci olan Federal Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir. Biz de aynı şekilde, yani Mahkeme şiiri yasaklamayacak olursa konuyu en son merciye kadar taşırız."

(ANKA)

(CN/HND)


En Çok Aranan Haberler