HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın El Beşir açıklamaları yankılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Darfur’daki savaş suçları gerekçesiyle hakkında tutuklama emri bulunan Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’e ilişkin açıklamaları, İsrail medyasında yankı buldu.

Haaretz gazetesi , “Türk Başbakanı: İsrail’in savaş suçları Sudan’dan kötü” başlığını kullanırken, “Erdoğan, El Beşir’i Netanyahu’ya tercih ettiğini söylüyor” diyen Yedioth Ahronot ise, “Erdoğan’ın değerlendirmeleri, Türkiye’nin, zaten gergin olan İsrail ile bağlarını daha da zarar verebilir” görüşünü dile getirdi.

Yedioth Ahronot tarafından yayımlanan “Erdoğan, El Beşir’i Netanyahu’ya tercih ettiğini söylüyor” başlıklı haberde, “Türk Başbakanı, hakkında suçlamalar getirilen Sudan Cumhurbaşkanı ile, İsrail Başbakanı’na göre daha rahat konuşabileceğini söylüyor. Bir Müslümanın böyle bir şey yapamayacağını belirterek Beşir’in Darfur’daki soykırımdan sorumlu olduğunu reddediyor” denildi.

El Beşir’in Türkiye’ye ziyaretine gelen tepkilere de dikkat çekildiği haberde “Erdoğan’ın değerlendirmeleri, Türkiye’nin, zaten gergin olan İsrail ile bağlarına daha çok zarar verebilir. İki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail’in bu yılın başlarında gerçekleştirdiği Gazze operasyonundan sonra bozuldu” yorumunu yaptı.

Bu arada, Haaretz tarafından yayımlanan “Türk Başbakanı: İsrail’in savaş suçları, Sudan’ınkilerinden beter” başlığını kullandığı haberde de, “ Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Gaze Şeridi’ndeki savaş sırasında İsrail’i, Filistinlilere karşı Sudan lideri Ömer El Beşir’in itham edildiklerinden kötü suçları işlemekle suçladı” dedi. Haberde şöyle devam edildi:

“Erdoğan, Başbakan Benjamir Netanyahu ile devlet tarafından işlenen cinayetleri görüşmektense, Darfur’da insanlığa karşı suçları organize etmekle itham edilen El Beşir ile yüzleşmeyi tercih ettiğini söyledi. Türk Başbakanı ayrıca, El Beşir’in itham edildiği suçlardan sorumlu olduğuna inanmadığını da ifade etti.”

Haberde özellikle Erdoğan’ın "Ben Netanyahu ile o kadar rahat konuşamam ama Beşir ile rahatlıkla konuşurum. Rahatlıkla 'bu yaptığınız yanlıştır' derim” sözleri de aktarıldı.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler