HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın mektubunda 'özür' ifadesi yok

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta 'özür' fadesinin yer almadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in yarın 12.00'de telefon görüşmesi yapacağı bildirildi.

Erdoğan'ın mektubunda 'özür' ifadesi yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’e Kasım 2015'te Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili gönderdiği mektupta özür ifadesinin kesinlikle yer almadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, mektupta, ölen pilotun ailesine hitaben üzüntü ve taziyelerin iletilerek, "kusura bakmasınlar" dendiğini vurguladı.

'TAZMİNAT İFADESİ YER ALMIYOR'

İletilen üzüntünün devlete değil, aileye yönelik olduğunu vurgulayan kaynaklar, aileye tazminat verilmesine yönelik bir ifadenin mektupta kesinlikle yer almadığını kaydetti.

'TÜRKİYE'NİN POZİSYONU DEĞİŞMEYECEK'

Türkiye’nin Suriye, Ukrayna ve Kırım konularında pozisyonunun değişmeyeceğini belirten kaynaklar, "Ancak bu konularda artık Rusya ile doğrudan görüşebilecek ve olaylara müdahil olabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni gelişmelerle Türkiye’ye yönelik turizm tehditlerinin de kalkacağını belirten Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bunu tarım ürünlerine yönelik yaptırımların takip edeceğini kaydetti.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR TELEFONU

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayacağı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Putin, yarın saat 12.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür telefonu edecek.

Dünden bugüne Rusya ile jet krizi

​ (AA)
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler