HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Erdoğan'ın ziyaretine günler kala ABD'den olay yaratacak hamle' Flaş iddia!

ABD Senatosu Tahsisler Komitesi’ne, Türk hükümet yetkililerinin ABD’ye “sokulmaması” için ABD Dışişleri Bakanlığı’na yetki veren bir kararın kabul edildiği iddia edildi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyetinin, Eylül’ün üçüncü haftasında BM Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere New York’a gitmesine kısa bir süre kalan ABD'den kritik bir hamle geldi; Cumhuriyetçi Senator James Lankford tarafından gündeme getirildiği belirtilen karara göre, 'Türkiye’de özellikle 15 Temmuz sonrasında tutuklanan Amerikan vatandaşları salıverilmediği sürece, bu tutuklamaların önünü açan Türk hükümet yetkililerinin ABD’ye girişinin “kısıtlanmasını” öngören bir karar kaul edildi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI'NI YETKİLENDİREN BİR KARAR

Haberde yer alan detaylara göre, karar, bu konuda ABD Dışişleri Bakanı’na yetki verilmesini içeriyor.

Erdoğan, ziyaret konusunda geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme yapmıştı.

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Trump’ın, New York’taki BM çalışmaları çerçevesinde bir araya gelip, görüşmesi konusunda mutabakat sağlandığı da açıklanmıştı.

ERDOĞAN VE TRUMP TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Trump’ın bölgesel istikrarın arttırılması için ABD’nin ve Türkiye’nin beraber çalışması arzusunu vurguladığı belirtildi.

Ankara'dan gelen açıklamada da iki liderin, New York'ta BM Genel Kurulu çerçevesinde bir araya gelme konusunda mutabık olduğu yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. İki lider, Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığa dikkati çekerek, ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi, bölgedeki istikrarın artırılması için birlikte çalışmaya devam etmenin önemini vurgulamışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı Sayın Trump, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde bir araya gelme konusunda da mutabık kalmışlardır” dendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere 19 Eylül'de New York'a gidecek.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler