HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Erdoğan'la görüşme yok"

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türk F-16 jetleri tarafından düşürülmesi sonrası Ankara ile Moskova arasındaki siyasi gerilim devam ediyor.

"Erdoğan'la görüşme yok"

Kremlin, Paris'te Erdoğan ile Putin arasında bir görüşme planlanmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları da Paris'te Putin ile görüşme olmadığını bildirdi.

Bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, ''Biz ilk günden görüşme talebimizi yaptık. Şu anda yanıt bekliyoruz'' dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi planlamadığını" söyledi.

Rusya'yla yaşanan uçak krizinin ardından Erdoğan ile Putin arasında Paris'te bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin soruları yanıtlayan Peskov, "Böyle bir görüşme planlanmıyor. Üzerinde çalışmalar yapılmıyor" dedi.

Peskov, Putin ile ABD Başkanı Barack Obama'nın ise muhtemelen bir araya geleceğini belirtti.

AİLE FOTOĞRAFINDA ERDOĞAN VAR, PUTİN YOK

Öte yandan, Rusya lideri Putin, BM İklim Değişikliği Zirvesi'nde Aile Fotoğrafı'na girmedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Paris’teki BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde çekilen aile fotoğrafına geç kaldığı için dahil olmadığı ortaya çıktı.

Rusya merkezli Lifenews sitesi ise Paris’teki zirvede aile fotoğrafı çekildiği dakikalarda Putin’in uçağının Paris havalimanına henüz indiğini duyurdu. Ancak Rus medyasında, “Putin isteseydi zirveye zamanında gelebilirdi. Anlaşılan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile görüşmek bir yana, ortak fotoğrafta bile yer almak istemiyor” yorumları yapıldı.

"RUSYA ATEŞLE OYNAMASIN"

Erdoğan, "Rusya'ya giden vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Bölgede ticari faaliyet veya insani yardım amaçlı olarak bulunabilecek TIR'ları sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz." demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler