HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkek kılığında stadyumlara giren İranlı Zehra

İran'da kadınların erkek takımlarının futbol maçlarını izlemeleri yasak. Ancak Zehra Hoşnavaz bu yasağı umursamıyor. Desteklediği takım Persepolis'in maçlarını sahasında izlemek için sahte sakal ve spor kıyafetlerle erkek kılığına giren Zehra'nın bu taktiği işe yaramış. Zehra, güvenlik kontrolünü atlatıp stadyumlara girebilmeyi başarıyor.

İran'da kadınların statyumlarda erkek futbol takımlarının maçlarını izlemesi yasak. Ancak bunu umursamayan birçok kadın kılık değiştirerek maç izliyor. Bunlardan biri de Zehra Hoşnavaz.

Yakalanma tehlikesini neden göze aldığı sorusunu ise Zehra şöyle cevaplıyor:

"Tahran'da meydana gelen depremden sonra düşündüm, o an ölseydim hayalimdeki birçok şeyi gerçekleştiremeyecektim, ben de stadyumda maç izleme hayalimi gerçekleştirmek için böyle bir yol izledim."

Ancak Zehra'nın bu oyunu fark edilince hem takımı Persepolis'in teknik direktöründen hem de futbol federasyonundan uyarı gelmiş. Federasyon, Persepolis'in her haftaki maçı öncesi Zehra'yı arayarak evde olup olmadığını kontrol ediyor.

Yaptığının risk olduğunun farkında olan Zehra, bu girişiminin İran'da kadınlara uygulanan maç izleme yasağının son bulmasına yardımcı olmasını umuyor. (Euronews)


En Çok Aranan Haberler