HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ermenistan'ın da el uzatması gerek”

“Yılın Uluslararası Barış ve Dostluk” ödül törenine katılan Ulusal Kurul üyesi Ganire Paşayeva, "Barış için uzanan ellerle beraber Ermenistan devletinin de el uzatması gerek” dedi.

BAKÜ (İHA) - “Yılın Uluslararası Barış ve Dostluk” töreninde Paşayeva'nın ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmadan etkilenen Türkiye asıllı Ermeni sanatçı Hayko Tataryan, “Sizin konuşmanızı ve yaşadıklarınızı dinledim. Çok üzgünüm” diyerek Paşayeva’nın elini öptü.

Gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Ganira Paşayeva şunları söyledi:

"Gerçek açılım, gerçek barış süreci sadece bir elle olmaz. Gerçek barış sürecinin başlaması için Ermenistan’ın ilk önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi ve bir milyon Azerbaycanlı göçmenin öz evlerine dönmesi gerekir. Topraklar işgal altında kaldığı sürece, göçmenler topraklarına dönemediği sürece bir barış dönemi başlayamaz ve uzanan bir el değil beş el bile bu barış için yeterli olmaz. Barış için uzanan ellerle beraber Ermenistan devletinin de el uzatması gerek. Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilmeli ve gerçek barış süreci de sadece bununla başlayabilir. Türkiye asıllı Ermeni vatandaşları içerisindeki hak ve adalet taraftarı olanların öz halklarını düşünerek Ermenistan’a, Ermenistan’da yaşayan Ermenilere, 'Barış çok önemli ve bu barış için ilk adımı Ermenistan’ın atması gerekir' çağrısında bulunmaları gerekir. Ben o ödül töreninde Hayko Tataryan tarafından bana el uzatıldığında ben şunu söyledim, 'Biz Türk milletinin mensubuyuz. Türk milleti ona uzatılan eli geri çevirmez ama gerçek barış uzatılan bir elle olamaz. Gerçek barış için uzatılan böyle ellerin daha çok olması gerekir ve en önemlisi bu eli Ermenistan’ın uzatması ve uzatması da işgal ettiği topraklardan geri çekilmeye başlamasıyla olmalı o zaman gerçek barış süreci başlayabilir."

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler