HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad Moskova'da Putin'le görüştü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Moskova'ya giderek, Rus lider Vladimir Putin ile görüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye lideri Beşar Esad’in dün akşam Rusya'nın başkenti Moskova’yı ziyaret ederek, Başkan Vladimir Putin ile Rusya yönetiminin üst düzey yetkililerinin de katıldığı bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Görüşmenin uzun sürdüğünü belirten Peskov'un açıklamasına göre, Esad, Putin'i, Suriye'deki son durumla ilgili bilgilendirdi, terörist gruplara yapılan operasyonlar ele alındı. Esad ayrıca rejim güçlerinin harekat planları hakkında bilgi verdi.

Esad ve Putin, Rusya'nın hava saldırılarının devam etmesiyle ilgili de konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Putin, davetine icabet ederek Moskova'ya gittiği için Esad'a teşekkür etti. Esad ise Putin'e yardımlarından dolayı minnettar olduğunu söyledi. Suriye Devlet Başkanlığı, Esad'ın, Rusya ziyaretinin ardından Şam'a döndüğünü açıkladı.

2010'DAN BU YANA İLK KEZ

Öte yandan Esad, ülkesinde kriz çıkmasından bu yana, yani son 5 yıl içinde ilk kez yurt dışına çıkmış oldu. BBC muhabiri Kim Ghattas, Esad'ın Aralık 2010'da Paris'e yaptığı ziyaretin ardından ilk kez yurt dışına çıktığını bildirdi.

Ayrıca Rusya’nın 30 Eylül’den beri Suriye’de hava operasyonları düzenlediği dikkate alınınca, Putin ve Esad’ın Moskova’da bir araya gelmesi zamanlamasıyla da büyük önem taşıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler