HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad: Suriye halkı isterse erken seçime giderim

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye halkının istemesi durumunda ülkede erken seçimlere gitmeye hazır olduğunu söyledi. Esad, doğrudan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parlamento üzerinden Cumhurbaşkanı seçiminden daha iyi olduğunu da belirtti.

Esad: Suriye halkı isterse erken seçime giderim

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye halkının istemesi durumunda ülkede erken seçimlere gidebileceğini söyledi. Rus Riahaber ajansı, Esad'la yapılan röportajın ikinci bölümünü yayımladı.

Esad, ülke çapında doğrudan Cumhurbaşkanlığı seçimi yapmanın Cumhurbaşkanı'nı parlamento üzerinden seçmekten daha iyi olduğunu ekledi.

'Silah bırakan militanlarla birlikte çalışmaya hazırım' mesajı

Suriye lideri, "Rusya, Şam ve İran'la birlikte teröre karşı savaşmaya hazır militanları, kendilerine çekerek uzlaşmayı hızlandırmanın önemli olduğunu da" belirtti.

"Suriye'de daha fazla kan dökülmesini önlemek için silahlarını bırakmak isteyen militanları kabul etmeye hazır olduğunu" aktaran Esad, "Birlemiş Milletler barış gücünün Suriye'ye getirmeninse akıl dışı ve imkansız olacağını" söyledi.

Esad, "Bu gerçekçi değil çünkü bu tür güçler kural gereği uluslararası anlaşmalar temelinde hareket eder. Bu tür anlaşmalar bazı ülkelerden onay almalıdır. Hangi ülkeler? Bu vakada başka ülkeler yoktur. Sadece Suriye yönetimi, bir oluşum vardır."

Rusya'nın Suriye ordusuna hava operasyonlarına destek vermesi yaklaşık beş yıldır süren iç savaşta ordunun kazanımlarını artırmıştı.

Suriye'de Rusya ve ABD'nin aracılığıyla 27 Şubat'ta ateşkes ilan edilmişti. Cenevre'deki görüşmelere 24 Mart'ta, Nisan'da yeniden başlamak üzere ara verilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler