HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'dan savaşı bitirecek sürpriz adım

Avrupa Birliği diplomatik kaynaklarının verdiği bilgiye Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad beş hükümet görevlisini muhaliflerle barış görüşmeleri yapması için görevlendirdi.

Esad'dan savaşı bitirecek sürpriz adım

ABD ve Rusya’nın gerçekleşmesini istediği görüşmeler için belirlenen 5 kişilik grupta, başbakan Vail el Halki ve bazı bakanlar yer alıyor.

[ ****](https://www.mynet.com/suriye-israil-sinirinda-muthis-gerilim-110100697433?utm_source=mynet_homepage)
Bir Avrupa Birliği diplomatının bildirdiğine göre Suriyeli muhalifler şimdiden listedeki bazı “etkisiz” gördüğü isimlere karşı çıkıyor. Hurriyet'in haberine göre Esad olası barış görüşmeleri için Mart ayı başında Başbakan Halki, Başbakan yardımcısı Kadri Cemil, Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar ve Afet Bakanı Joseph Sweid’i belirlemiş.
Moskova ve ABD’nin 80 bin kişinin hayatına mal olan çatışmayı bitirmek için organize etmeye çalıştığı müzakere için Esad’ın bu isimleri şimdiden Rusya’ya ilettiği bildirildi.
Muhaliflerin listedeki hangi isimlere itiraz ettiği henüz bilinmiyor ancak Avrupa Birliği diplomatının açıklamasına göre Esad’ın listesi “değişebilir bir liste”.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler