HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'ın kimyasal oyunu: Bu silah çok daha fena!

Esad rejiminin kimyasal silahlarla ilgili verdiği sözde durmadığı ortaya çıktı. 300 ton kimyasalın teslim edilmesi anlaşmasına uyulmadığı 'Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü' tarafından açıklandı. El Seyad Silah Üretim Tesisi’nde yapılan incelemede de sarin ve VX üretimine yönelik deliller elde edildi. VX, sarin gazından en az 10 kat daha zehirli bir kimyasal olarak biliniyor. Cilt, göz ve solunum yoluyla insanları etkiliyor.

Son gelen haberler Esad'ı köşeye sıkıştıracak. Esad rejimi kimyasal silahlarla ilgili verdiği sözü tutmadı. Şam’da 2013’te bin 400 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından, Esad rejimi stoklarındaki yaklaşık bin 300 ton kimyasalı 6 ay içinde teslim etmeyi kabul etti. Sürenin dolması sonrası Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, rejimin sözünü tutmadığını ortaya çıkardı.

Habertürk'teki detaya göre; Müfettişler, 2015 yılında Hafir 1 Üssü’ndeki incelemelerinde sarin ve VX tipi kimyasallara dair ipuçları elde etti. 27 Mart 2015’te El Seyad Silah Üretim Tesisi’nde yapılan incelemede de sarin ve VX üretimine yönelik deliller elde edildi. VX, sarin gazından en az 10 kat daha zehirli bir kimyasal olarak biliniyor.

Havaya saçıldıktan sonra cilt, göz ve solunum yoluyla insanları etkiliyor. Diğer gazlardan farklı olarak VX havada uzun süre kalıp etkisini devam ettirerek hayatı tehdit edebiliyor.

Suriye rejiminin İdlib’e sarin gazıyla düzenlediği saldırıda 20 çocuk can vermiş, yüzlercesi yaralanmıştı.

ESAD'IN ESKİ BAKANI: ÇOK YAKINDA KOŞULLAR DEĞİŞECEK

Esad'in eski Enformasyon Bakanı Mehdi Dahlallah, ABD'nin Suriye'nin Şayrat hava üssüne yönelik operasyonunu yorumlarken 'çok yakında koşullar değişecek' dedi. Dahlallah, “Bu saldırganlık eylemleri ABD’nin beklemediği sonuç verecek, Suriye ve Rusya daha da yakınlaşacak. Suriye ordusu, şu anda militanların eline geçen mevzileri önümüzdeki günlerde geri alacak” diye konuştu.

ABD’nin ilk kez Suriye ordusuna karşı açık saldırganlık sergilediğini belirten Esad'in eski Enformasyon Bakanı Mehdi Dahlallah, “ABD, Deyr ez-Zor’daki saldırıyı hata olarak kabul etmişti ama bu sefer bu söz konusu değil” dedi.

"BU SALDIRI, ABD'NİN BEKLEMEDİĞİ BİR SONUÇ VERECEK"

Dahlallah, “Bu saldırganlık eylemleri ABD’nin beklemediği sonuç verecek, Suriye ve Rusya daha da yakınlaşacak. Suriye ordusu, şu anda militanların eline geçen mevzileri önümüzdeki günlerde

geri alacak” diye konuştu.

"RUSYA, ABD İLE DOĞRUDAN ÇATIŞMAYA GİRMEYECEK"

Rusya’nın çok dengeli ve akıllıca politika yürüttüğünü öne süren Dahlallah, “Rusya, ABD ile doğrudan çatışmaya girmeyecek. Sanırım, Rusya uluslararası sahnedeki diyalogda daha sert tutum sergileyecek ve terörle mücadele çalışmalarını güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

"ÇOK YAKINDA KOŞULLAR RUSYA'NIN VE BİZİM LEHİMİZE DÖNECEK"

Eski bakan, ABD’nin saldırgan politikaya devam etmeyeceğini belirterek, “Çünkü çok yakında koşullar Rusya ve Suriye’nin lehine dönecek” dedi.


En Çok Aranan Haberler