HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski başbakana hapis cezası

Gürcistan'ın eski Başbakanı Vano Merabişvili, 3 yıl hapse mahkum edildi.

Gürcü basını, daha önce görevini kötüye kullanmak ve devlet malını zimmetine geçirmek suçlarından beş yıl hapis cezası alan Merabişvili'nin, bu kez de bir cinayet davasında görevini kötüye kullanmak suçundan yıl hapis cezası aldığını yazdı.

Eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi'nin genel sekreterliğini yürüten ve Saakaşvili'nin en yakın arkadaşlarından biri olarak tanınan Merabişvili'nin, "Birleşik Gürcistan Bankası" çalışanı Sandro Girgvliani'nin öldürülmesi olayında katil zanlılarını kollamaktan suçlu bulunduğu belirtildi.

Girgvliani, 28 Ocak 2006'da bir barda, İçişleri Bakanlığında görevli üst düzey memurlarla tartışmış, daha sonra Tiflis civarında bir kasabada Girgvliani'nin cesedi bulunmuştu.

Bahsi geçen tartışmada Bakan Merabişvili'nin eşi Tako Salakaya'nın da bulunduğu iddia edilmiş, olayla ilgili tutuklanan üst düzey bakanlık yetkilileri daha sonra serbest bırakılmıştı.

Bidzina İvanişvili önderliğindeki "Gürcü Rüyası" koalisyonunun 2012 yılında iktidar olmasının ardından, dosya yeniden açılmış, Merabişvili ve olaya karıştıkları iddia edilen görevliler yeniden tutuklanmıştı. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler