HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski devlet başkanı çatıya çıkıp intihar girişiminde bulundu! Polis çok zor indirdi!

Eski Gürcistan Başkanı Saakaşvili Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir çatıya çıktı. Saakashvili, Ukrayna özel kuvvetlerince gözaltına alındı. Polis, 3 yıldır Kievde yaşayan Saakashvili’nin kapısını kırarak içeri girdi. Saakashvili binanın çatısına çıkarak intihar etmekle tehdit etti.

Eski Gürcistan Başkanı Mikhail Saakashvili Ukrayna'nın başkenti Kiev'de evin çatısında intihar etmeye çalıştı.

Güvenlik güçleri şu anda Başkent Kiev’deki daireyi arıyor. Müzakereci polisler Saakashvili'yi intihardan vazgeçirmeye çalıştı.

Bölgede güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hazır bekledi.

MUHALEFETE GEÇMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye Mayıs 2015'te Ukrayna vatandaşlığı vermişti.
Saakaşvili, Odessa Valiliği görevine atanmış ama 2016'da bu görevden istifa etmiş ve Yeni Güçler Hareketi Partisi'ni kurarak muhalefete geçmişti.

Saakaşvili, Temmuz 2017'de ABD’de bulunduğu esnada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun imzaladığı kararname ile vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

17 EKİM'DEN BU YANA

Geçen ay muhalefetin de desteğiyle Polonya üzeri Ukrayna sınırından ülkeye pasaport kontrolü olmadan giren Saakaşvili, taraftarları ile Ukrayna Parlamentosu önünde 17 Ekim’den bu yana devam eden protesto eylemleri başlatmıştı.

Ayrıca geçen ay Gürcistan Başsavcılığı, Ukrayna'dan hakkında tutuklama kararı bulunan Saakaşvili'nin gözaltına alınması ve iade edilmesini istemişti.

Gürcistan vatandaşlığından 4 Aralık 2015'te çıkarılan Saakaşvili, 2013'ten bu yana ülkesine dönemiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler