HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Estonya, Rusya sınırına duvar örecek

Duvarin yapımına 2018'de başlanması planlanıyor. Estonya yetkilileri, 110 kilometre uzunlukta ve 2,5 metre yükseklikteki duvarın sınır güvenliğini artıracağını ve Schengen bölgesini koruyacağını söylüyor.

Estonya, Rusya sınırına duvar örecek

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik ve Moskova'nın Kırım'ı ilhakı Estonya'yı endişelendirdi.

Eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Estonya, Rusya sınırına duvar öreceğini açıkladı.

Duvarın yapımına 2018'de başlanması planlanıyor.

Estonya yetkilileri, 110 kilometre uzunlukta ve 2,5 metre yükseklikteki duvarın sınır güvenliğini artıracağını ve Schengen bölgesini koruyacağını söylüyor.

Duvarın 71 milyon euroya mal olması bekleniyor.

Sınıra duvar örme kararı, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batı ile Rusya arasındaki gerginliğin arttığı bir dönemde alındı.

Estonya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Toomas Viks Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "Projenin amacı sınır koruma için ideal koşulları yaratmak amacıyla kara sınırımızı teknik olarak aralıksız izlemek ve Estonya ile Schengen bölgesinin güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Sözcü, topladıkları verileri kaçak sınır geçişleri, kaçakçılık ve insan kaçakçılığı vakalarını araştırmak için kullanabileceklerini söyledi.

Estonya-Rusya sınırı 294 kilometreDuvar, Estonya'nın Rusya ile 294 kilometrelik sınırının sadece üçte birini kapsayacak. Sınırın kalan bölümünü büyük ölçüde göl ve nehirler oluşturuyor.

Macaristan da Sırbistan sınırına duvar öreceğini açıkladı.

Estonya, Schengen bölgesinde, AB üyesi olmayan ülkelerle sınırı olan ülkeler arasında yer alıyor.

Benzer durumdaki bir başka ülke Macaristan da Sırbistan sınırına kaçak göçü durdurmak amacıyla 175 kilometre uzunluğunda bir duvar örüyor.

Yetkililer, Macaristan'a giren göçmenlerin buradan kuzeye; özellikle de Almanya'ya gittiğini söylüyor.

Ancak göçmen akınında son aylarda dikkatler Estonya'dan çok Balkan ülkelerine yönelmiş durumdaydı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler